Fethullah Gülen Fransız Le Monde gazetesi için bir yazı kaleme aldı

Fethullah Gülen, Fransız gazetesi Le Monde için bir yazı kaleme aldı. Bastırılan darbe girişimine değinen Gülen “Hakkımdaki suçlamaların 10'da 1'i kanıtlansın, Türkiye'ye gideceğime yemin ederim” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen Fransız Le Monde gazetesi için bir yazı kaleme aldı

15 Temmuz darbe girişiminin baş mimarı olan Fethullahçı terör örgütü lideri Fethullah Gülen, Fransız Le Monde gazetesi için bir yazı kaleme aldı.

Darbe girişiminin uluslararası bir komite tarafından incelenmesi istediğini yineleyen Gülen, yazısında "Hakkımdaki suçlamaların 10'da 1'i kanıtlansın, Türkiye'ye gideceğime yemin ederim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 15 Temmuz sonrasında başlatılan görevden almalar için ise cadı avı benzetmesini kullanan Gülen, darbe girişimine katılanların arasında kendisini destekleyenlerin olmasının, herkesin suçlamasına neden olamayacağını savundu.

Fransız gazetesinde yayımlanan yazının bizzat Gülen mi yoksa örgüt üyeleri tarafından mı yazıldığı bilinmiyor.

Gülen daha öncede darbe girişimi ile bağlantısının olmadığını öne sürmüş ancak tutuklanan darbeciler, savcılık ifadelerinde örgütle bağlantılarını ve nasıl örgütlendiklerini detaylı şekilde itiraf etmişlerdi.

ulusalkanal.com.tr