Doğu Perinçek'ten OHAL yanıtı

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, seçilmesi durumunda OHAL kaldırmasının mümkün olmadığını söyledi. "Terörle mücadelenin sonunu gelmiş değiliz." ifadelerini kullanan Perinçek, "Bu nedenle OHAL gerekiyor ama OHAL'i kanunları çiğnemek amacıyla kullanılmasına son vereceğiz." dedi.

Cumhuriyet gazetesi, Vatan Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek ile söyleşi yaptı.

"Cumhurbaşkanı olursanız OHAL’i kaldıracak mısınız?" sorusuna Perinçek, "Kaldırmayacağım. Mümkün değil. Çünkü Türkiye savaş halinde." dedi.

"Amerika, İsrail ile Doğu Akdeniz ile cephe cepheye geldi. Amerikan 6. filosunu namluları Türkiye’ye çevrilmiş durumda. Aynı zamanda terörle mücadelenin sonunu gelmiş değiliz. Bu nedenle OHAL gerekiyor ama OHAL’i kanunları çiğnemek amacıyla kullanılmasına son vereceğiz." diyen Perinçek, "Türkiye’de OHAL, Meclis tarafından ilan ediliyor ve gerekçesi yasada belirtiliyor. Ziraat, tapu konusu ile kararlar o torba yasalara dolduruluyor. Böylece anayasaya aykırı uygulama dönemine girdik. Buna son vereceğiz. OHAL sadece terörü bitirme ile sınırlı olacak." ifadelerini kullandı.

Perinçek'e Cumhurbaşkanı olunca ilk icraatinin ne olacağı da soruldu. Vatan Partisi lideri, "Türkiye’nin düğümlendiği bir Suriye olayı var. Sayın Beşşar Esad’ı Ankara’ya davet edeceğim. Onu uçağın merdivelerinde karşılayacağım. Böylelikle Türkiye’nin İran, Rusya ve Çin ile ilişkilerinde anahtar rolü olan Suriye ile dostluğumuzu inşa edeceğiz." yanıtını verdi.

Çin'de yaptığı temasları da anlatan Perinçek, "Çin yöneticileriyle görüşmeler yaptım. Herkes Suriye’yi soruyor. Suriye anahtar durumunda, o kilidi açacağız." dedi.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek