Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ilk kez konuştu

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın 1993'te şehit edilmesiyle ilgili davanın sanığı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ilk kez konuştu. Hatipoğlu, Aydın ile sınıf arkadaşı olduklarını anlattı, kendisine tertip yapıldığını belirtti. Hatipoğlu, tertibin arkasında, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Diyarbakırlı işadamı Mehmet Ali Altındağ'ın olduğunu açıkladı.

Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ilk kez konuştu

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın 1993'te şehit edilmesiyle ilgili davada sanık yapılan Emekli Albay Eşref Hatipoğlu, Aydınlık Gazetesi'ne konuştu.

Dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı olan Hatipoğlu, Bahtiyar Aydın ile sınıf arkadaşı olduklarını belirtti, "Bunu nasıl yaparım?" diye sordu.

Kendisine tertip kurulduğunu anlatan Eşref Hatipoğlu, bu tertibin arkasında Diyarbakırlı işadamı Mehmet Ali Altındağ'ın olduğunu açıkladı. Hatipoğlu, il jandarma komutanlığı görevi döneminde Altındağ'ın usulsüz işlerine engel olduğunu ve bu nedenle hedef alındığını açıkladı.

Aydın'ın şehit edildiği günü anlatan Emekli Albay Hatipoğlu, aynı helikopterde olduklarını ve Lice'ye inmeye birlikte karar verdiklerini belirtti. Hatipoğlu, "Lice'ye operasyon veya çatışma esnasında gitmedik" dedi.

Hatipoğlu, davanın diğer sanığı Üsteğmen Tünay Yanardağ'ın da Altındağ hakkında soruşturma yürüttüğünü söyledi.

Diyarbakır Söz Gazetesi'nin kurucusu ve Söz TV'nin sahibi olan Mehmet Ali Altındağ, gladyoyla bağlantılı olduğu sıkça gündeme gelen bir isim. Çok sayıda yolsuzluğa karıştığı belirtilen Altındağ, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın adının dahil edildiği Şemdinli davasında da rol almıştı.

ulusalkanal.com.tr

eşref hatipoğlu bahtiyar aydın