İran: Türkiye'nin Suriye’de gerçekleştirdiği eylemler anlaşılır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi, Türkiye’nin Fırat Kalkanı kapsamında Suriye'de yapmakta olduğu askeri operasyonlarla ilgili, Türkiye'nin yaptığı eylemlerin anlaşılır olduğunu söyledi. Behram Kasımi, Suriye sorununun çözümüyle ilgili hazırladıkları çözüm planını Rusya, Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerine sunduklarını açıkladı.

İran: Türkiye'nin Suriye’de gerçekleştirdiği eylemler anlaşılır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin Fırat Kalkanı kapsamında Suriye'de yapmakta olduğu askeri operasyonlarla ilgili, "Suriye'deki teröristlere karşı Türkiye'nin yaptığı eylemler anlaşılırdır" olduğunu söyledi.

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Behram Kasımi, "Türkiye'nin yaptıkları anlaşılır bir meseledir, fakat ister Türkiye veya başka herhangi bir ülke, merkezi hükümetin izni olmadan Suriye topraklarında eylemde bulunmamalı" ifadelerini kullandı.

İran’lı yetkili, Suriye’de çözüm için, "İran'ın da hazırladığı planlar var ve bunları Rusya, Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerine sundu, ancak Suriye'de oyuncular fazla ve bu işi zorlaştırıyor" dedi.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ

Behram Kasımi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran ziyaretine ilişkin de konuştu.

İran Dışişleri bakanlığı sözcüsü, ziyaretin hazırlıklarının henüz tamamlanmadığını belirterek ziyaret tarihinin hazırlıkların ardından açıklanacağını söyledi.

Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

türkiye iran suriye