Rusya'dan Şam ziyareti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tarihi Moskova zirvesi ardından Moskov Şam diplomasi hattı hız kazandı. Kalabalık bir Rus heyeti Suriye Halk Meclisi’ni ziyaret etti. Heyete başkanlık eden Devlet Duması Finans Komitesi Başkanı Segey Gavlilov, Suriye’nin toprak bütünlüğünü önemsediklerini söyledi. Gavlilov, Suriye’ye ticari ambargoların kaldırılması ve siyasi çözüm süreci için çaba gösterdiklerini belirtti.

Putin ve Esad arasındaki tarihi zirvenin ardından kalabalık bir Rus heyet Başkent Şam’da Halk Meclisi’i ziyaret etti. Rus heyete Başkanlık eden Devlet Duması Finans Komitesi Başkanı Segey Gavlilov, politikalarının “Suriye’nin toprak btünlüğünü desteklemek” olduğunu söyledi.

Rus heyet Suriye Halk Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nu ziyaret etti. Burada açıklama yapan heyet başkanı Gavlilov, “Çin, Hindistan, BRİCS ülkeleri, İran ve Venezüella Rusya’nın Suriye’deki hamlelerine destek oluyor” dedi.

ABD denetimindeki terör dünyayı tehdit ediyor diyen Gavrilov, Suriye Ordusu’nun terörü tezmilemesinin ardından siyasi çözüm sürecinin başlayacağını ifade etti. “Suriye ve Rusya tarih boyunca bu topraklarda hezimete uğramadı” diyen Gavrilov, bütün tarafları siyasi çözüme katılmaya çağırrdı.

Gavrilov, Suriye üzerindeki ticari ambargolara da değindi, bu kısıtlamaların kaldırılması için çalıştıklatını belirtti.

Suriye Halk Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı, Fadya Daib, Rusya’ya Suriye halkına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Rusya, İran, Irak ve Suriye’nin oluşturduğu direniş eksenin teröre karşı zafer kazanacağını belirtti. Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Fadya Faib, “Suriye’nin imarını dostlarımızla beraber gerçekleştireceğiz” diyerek ekonomik ilişkilere işaret etti.

Rus heyette yer alan Komünist Partisi milletvekili Aleksadr Yuşenko ise bazı konularda koordinasyon eksikliği olduğunu bu eksikleri gidermek için geldiklerini söyledi.

Haber: Mehmet Kıvanç

ulusalkanal.com.tr