Doğu Perinçek, Kadıköy'de konuştu

Doğu Perinçek, Kadıköy'deki 1 Mayıs kutlamaları için, "Alan son derece güçlü kuvvetli, emekçi sınıflara yakışan disiplinle 1 Mayıs'ı bugün gerçekleşti." yorumunu yaptı.

Türk-İş Konfederasyonu’nun çağrısıyla Türk-İş’e bağlı sendikalar, Kamu-Sen, İşçi Partisi, TGB , ADD ve CKD’nin katılımıyla Kadıköy’de onbinler 1 Mayıs Emek Bayramını kutlamak üzere buluştu. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Kadıköy’deki 1 Mayıs kutlamasındaydı.

Kadıköy Numune Hastanesi önünde toplanan kortej “Susma sustukça sıra sana gelecek.” “Yaşasın 1 Mayıs alanlardayız.” “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek.” sloganları eşliğinde halaylar çekerek rıhtımda bulunan Kadıköy meydanına doğru yürüdü. Kortejde en ön saflarda kadınların olması dikkat çekti. İşçi Partisi, dev bir Atatürk resmi ve “Vatan ve emek için yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankartla alana girdi. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de eşi Şule Perinçek ile birlikte kürsüde yerini aldı.

İşçiler Örgütlendikleri İçin Bedel Ödüyor

Kürsüde ilk konuşmayı Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak yaptı. Konuşmasına dünyadaki bütün işçilerin bayramını kutlayarak başlayan Kavlak, “1977’ de Taksim’de katledilen ve haklı mücadelelerinde yaşamını yitiren bütün işçi kardeşlerimiz için buradayız.” dedi. Kavlak, konuşmasında kayıt dışılığa, taşeron işçiliğe ,özel istihdam bürolarına, kiralık işçiliğe isyanlarını dile getirdi. Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın ardından, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay söz aldı. Atalay, işçilerin örgütlenmelerinden dolayı bedel ödediklerini belirtti ve kıdem tazminatına ilişkin sürece değindi. Atalay’ın konuşması sırasında “ Tazminata uzanan eller kırılsın.”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Sendika hakkımız,söke söke alırız.” , “Emekçiye uzanan eller kırılsın”, “ İş, ekmek yoksa barış da yok”, “ Zam zulüm işkence işte AKP” sloganları atıldı.

Atalay konuşmasında iş kazalarına da değindi ve “ Bugün bu alanda , huzurlu bir şekilde 1 Mayıs’ı kutluyoruz . Güvenlik güçleri bu ülkenin heryerinde şiddetten uzak durmalı.” uyarısında bulundu. “Bu ülkede tek Türk bayrağı var herkes aklını başına alıp , ona göre davransın.” vurgusunu yaptı. Konuşmasını sonlandırırken İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e teşekkürlerini iletti.

Bu Meydanda İşçiler Birlik Beraberlik ve İstiklal Marşı Var

Atalay’ın konuşmasının ardından Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk söz aldı. Koncuk “Alın teri çalınan işçiler, memurlar hepinizi birer birer selamlıyorum.” diyerek konuşmasına başladı. Koncuk : “Bu meydanda birlik, beraberlik, İstiklal Marşı var, işçiler var. Hakkımız, hukukukumuz ve emeğimize sahip çıkmak için meydanlardayız .”dedi. Koncuk “Hakkınız için, ülkemizin birlik ve beraberliği için kavgadan çekinmeyin.” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından Onur Akın sahne aldı.

'Türkiye küresel saldırı ile göğüs göğüse'

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kadıköy'deki 1 Mayıs kutlamaları sırasında Ulusal Kanal canlı yayınına konuştu. Doğu Perinçek, işçi sınıfına yakışan bir kutlama olduğunu söyledi. Kutlamalar için, "Alan son derece güçlü, kuvvetli. Emekçi sınıflara yakışan disiplinle 1 Mayıs bugün gerçekleşti." yorumunu yaptı. Perinçek ayrıca, Türkiye'nin küresel bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı. İşçi sınıfının bu saldırılara karşı Kadıköy'de birleştiğini söyleyen Perinçek, "Türkiye bir küresel saldırı ile göğüs göğse. Bu küresel saldırı emeğe saldırı. Küresel saldırının esası özelleştirme, tarıma desteklerin kalkması, tarımın çökertilmesi, sendikaların özgürlüğünün ortadan kaldırılması, iş güvenliğinin ortadan kaldırılması ve emeğin ucuzlatılması. Bu küresel saldırıya karşı Türkiye 1990'lardan bu yana şiddetli bir mücadele veriyor. İşçi sınıfının birliği burada sağlandı. Temelinde emekçi olan, işçi olan, kamu emekçisi sendikalar burada birleşti. Tabanı, vatanı ve milleti olmayan sendikalar burada yok." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr