Bakan Selçuk'tan veli toplantısı açıklaması

2020-2021 eğitim öğretim yılı için zillerin çalmasına sayılı günler kaldı. Yüz yüze eğitim için okullarda hazırlıkların devam ettiği bugünlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklama yaptı. Velilerle çevrimiçi, küçük gruplar halinde veya bireysel olarak yüz yüze toplantılar yapmaya başlayacaklarını bildirdi.

Bakan Selçuk'tan veli toplantısı açıklaması

İlk ders zilinin çalmasına sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veli toplantılarına yönelik yeni adım geldi.

Milli Eğtim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamaya göre, ilkokul 1. sınıf öğretmenleri ve velilerle çevrim içi, küçük gruplar halinde veya bireysel olarak yüz yüze toplantılar yapılamaya başlanacak. Veliler, telefon ve internet gibi çeşitli iletişim kanallarını kullanarak okul yönetimleri hakkında bilgi alabilecek.

Milli Eğtim Bakanı, çocuklarda ve ailelerde bu süreçte oluşabilecek kaygıları azaltmak amaçlı yeni önlemlerin alınacağının altını çizdi. Okul ve veli ilişkisinin de bu dönemde önemli olduğuna dikkat çekti.

Bakan Selçuk, yeni dönemde veli iletişiminde öğretmenlere yardımcı olacak bir kılavuz hazırlandığını açıkladı.

Selçuk, "Salgın süreci ve yeni normalde ebeveyn kontrolü, evdeki eğitim sürecine yaklaşımlar, kişisel hijyen ve sosyal mesafe alışkanlıklarını düzenleme gibi önemli ayrıntıların yer aldığı bu kılavuz yeni dönemde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve okullarımız arasında daha güvenli bir bağ kurup iletişimi daha da güçlendirecek" dedi.

ulusal.com.tr

milli eğitim bakanlığı