Sakarya şiddetli yağış ve fırtınaya teslim

SAKARYA'da dün etkili olan şiddetli yağış ve fırtına,Geyve İçesinin Bayat ile Kozan Köylerinde 600 yıllık tarihi çınarı ikiye ayırdı. Fırtına ayva, zeytin, ağaçlarını kökünden sökerken evlerin çatıları uçarken yaklaşık bin 500 dönümlük ekili alanda da hasar gördü.

Sakarya şiddetli yağış ve fırtınaya teslim

SAKARYA'da dün etkili olan şiddetliyağış ve fırtına,Geyve İçesinin Bayat ile Kozan Köylerinde 600 yıllık tarihi çınarı ikiye ayırdı. Fırtına ayva, zeytin, ağaçlarını kökünden sökerken evlerin çatıları uçarken yaklaşık bin 500 dönümlük ekili alanda da hasar gördü.

Sakarya’nın Geyve İlçesinde dün saat 15.00 sıralarında etkili olan şiddetli fırtına ile gelen yağmur ve dolu yağışı, Kozan ile Bayat köylerini vurdu. Yaklaşık on dakika süren dolu, şiddetli rüzgar ve yağmur Kozan Köyünde 600 yıllık çınar ağaçını ortadan ikiye ayırırken, çınarın dalları park halindeki bir minibüsün üzerine düştü. Yıllardır çınar ağacının kavuğunda yuvalanan binlerce arı köye yayılınca köylüler tehlike yaşadı. Köyde elektrik ile telefon direkleri traktörlerin üzerine devrilirken, bir çok evinde çatısı uçtu. Bölgede bulunan ayva ağaçlarını, zeytin ağaçlarını ve üzüm bağlarını adeta yerle bir etti. Binlerce dönümlük arazideki mahsuller şiddetli rüzgar ve doludan büyük zarar gördü.

Kozan Köyü Muhtarı İlhan Üzüm, yaklaşık 10 dakika süren şiddetli rüzgar ve beraberinde gelen şiddetli sağanak yağı ile dolunun köylerine büyük hasar verdiğini belirterek 'Tarihi çınar ağacının dalları minibüsün üzerine düştü, elektrik ve telefon direkleri devrildi. Köyde bazı evlerin çatılı uçarken arazilerimizdeki mahsuller dolu ve şiddetli rüzgardan büyük zarar gördü “ dedi.

Bayat Köyü'nde ise üzüm bağlarını yerle bir eden şiddetli rüzgar, yaklaşık bin 500 dönüm arazide ekili bulunan salçalık biber ve zeytin ağaçlarına da zarar verdi.

İki köye enerji hatlarında meydana gelen hasardan dolayı elektrik verilemezken, vatandaşları şiddetli rüzgar, yağmur ve dolunun vurduğu arazilerde mahsullerinin zarar görmesinden dolayı devletten yardım beklediklerini söylediler.

İsmail ÇETİNTAŞ PAMUKOVA (Sakarya)/DHA

sakarya yağış Şiddetli