Tunç Soyer'den skandal işe alım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tartışma yaratan bir icraata daha imza attı. Soyer, PKK'ya bağlı PYD-YPG'nin kamplarına giden ve terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'den 2018'de İzmir Milletvekili adayı olan Mehmet Aker'i belediyede Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'nde işe aldı.

Tunç Soyer'den skandal işe alım

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çok konuşulacak bir işe daha adım attı.

Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre Soyer, PKK'ya bağlı PYD-YPG'nin kamplarına giden Mehmet Aker'i belediyede Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'nde işe aldı.

HDP'den 2018'de İzmir Milletvekili adayı olan Aker, uzun bir süre İnsan Hakları Derneği 'nin Ege Bölge Temsilciliğini de yaptı.

Aker İnsan Hakları Derneği Ege Bölge Temsilcisi iken Türkiye karşıtı yaptığı açıklamalarla da biliniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Soyer'in seçilmesiyle hızlı istihdam artışı dikkat çekiyor. Bu dönemde belediyeye HDP'den gelen listeler aracılığıyla 300 kişinin işe yerleştirildiği iddialar arasında.

CHP'li Belediye Başkanı Soyer HDP'ye yakınlığıyla bilinen ve PKK'ya destek veren bildiriye imza attıkları için Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen 3 eski akademisyeni de Belediye şirketine yönetici olarak atamıştı.

ulusal.com.tr

chp pkk pyd YPG Tunç Soyer