TSK açıkladı: 3 asker şehit! Erdoğan'dan açıklama

Hakkari Dağlıca'da bölücü terör örgütü PKK'lılarla yaşanan çatışmada 1 yarbay ve 2 astsubay şehit oldu. Haberi Genelkurmay Başkanlığı duyurdu. Açıklamada, 17 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Öte yandan 3 askerimizin şehit olduğu Doski Vadisi'nde PKK'ya yönelik 28 gündür devam eden operasyonlarda son aşamaya gelindi. Operasyonlardan sonra Dağlıca bölgesi teröristlerden temizlenmiş olacak

TSK açıkladı: 3 asker şehit! Erdoğan'dan açıklama

Hakkari Dağlıca'da PKK'lılarla yaşanan çatışmada 1'i yarbay 2Si astsubay olmak üzere 3 askerimiz şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı haberi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, "Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Şehit olan askerlerden yarbay İhsan Ejdar'ın Ankara'dan giden timin komutanu olduğu öğrenildi.

TSK açıklamasında çatışmalarda 17 teröristin öldürüldüğünü belirtti.

3 askerimizin şehit olduğu Doski Vadisi'nde Irak'ın kuzeyindeki kampına çok yakın bir noktada. Doski'de operasyonlar 28 gündür sürüyor. Şimdiye kadar yüzlerce terörist öldürüldü.

Doski Vadisi operasyonunda son aşamaya gelindi. Mehmetçik PKK'nın doçkalar yerleştirdiği mevzileri yerle bir etti. Operasyon tamamlandığına Dağlıca bölgesi de teröristlerden tamamen temizlenmiş olacak.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Öte yandan bir Yarbay ve iki Astsubay'ın şehit olduğu belirtiliyor.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlarda şehit olan 3 asker için açıklama yaptı.

Erdoğan açıklamasında, "Şehit askerlerden biri tabur komutanımız" dedi.

Ayrıca, Erdoğan, Dağlıca'da çatışmanın devam ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# 3 asker şehit # genelkurmay başkanlığı # tsk açıkladı