Başbakan Binali Yıldırım, Putin ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüştü. Kremlin Sarayında basına kapalı yapılan görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projesi öne çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım, Putin ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı'nda basına kapalı bir görüşmede bir araya geldi.

Kabul öncesi Putin ile Yıldırım tokalaşarak kameralara poz verdi. Kremlin Sarayındaki kabul 1 saat 15 dakika sürdü.

Putin'e "Geçtiğimiz bir yıllık tatsız dönem eminim ki artık geride kaldı. İlişkilerimizi yoğunlaştıracağımız alanlar belli, enerji başta geliyor." diyen Yıldırım "Bugüne kadar yapılan enerji hatları, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkileri sadece geliştirmiyor, aynı zamanda bölgenin, Avrupa'nın da bir anlamda enerji talebine de karşılık verecek önemli bir proje." diye konuştu.

Yıldırım, Akkuyu Nükleer Santrali projesinin devam ettiğini de belirtti.

Rusya Devlet Başkanı da Türkiye ve Rusya arasında neredeyse tüm alanlarda ilişkilere yeniden başlanmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Görüşme sonrası Kremlin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Putin'in "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en samimi selamlarımızı iletmenizi rica ediyorum. Türk Akımı anlaşmasına dair kanunu imzaladığı için kendisine minnettarız. Bu gerçekleştirmek istediğimiz büyük projelerden sadece birisi" ifadesini kullandığı belirtildi.

Açıklamada Putin'in "Türkiye-Rusya arasındaki işbirliğinin neredeyse tüm alanlarda yeniden başlanmasından memnuniyet duyduğu ticaret hacminde yaşanan düşüşü tersine çevirmek için gerekli adımları atacağımızı umut ediyorum." dediği de belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya Putin Başbakan Binali Yıldırım binali yıldırım