"PKK/PYD etnik temizlik yapıyor"

Amerika önclüğünde Deyri Zor'a ilerleyen PKK/PYD etnik temizlik yapıyor. Rusya Federal Haber Ajansı'nın haberine göre, teröristler, bölgedeki Arap nüfusu katlederek ilerliyor

"PKK/PYD etnik temizlik yapıyor"

Terör örgütü PYD, Suriye'de Deyr-i Zor'a doğru ilerlerken etnik temizlik yapıyor. Amerika'nın tam desteğini arkasında alan PKK/PYD Arap nüfusu katletmeye başladı.

Rusya'nın önde gelen basın kuruluşu Federal Haber Ajansı, terör örgütü PKK/PYD'nin etnik temizlik programının ayrıntılarını yazdı. Habere göre, PYD'lilerin ilerleyişi Deyri Zor yolunda Sünni Arap nüfusunda ciddi kayıplara neden oldu.

Haberde PYD'lilerin "etnik temizlik" yaptığı belirtildi.

Çağdaş Devlet Gelişim Enstitüsünün müdürü Dimitriy Solonnikov’a göre PYD'nin savaş yöntemlerini şiddetlendirmeleri ve Deyri Zor topraklarına göz dikmeleri Amerika kontrolü altında kendilerini daha güvende hissetmelerinden kaynaklanıyor.

PYD'nin Amerika ve bazı Avrupa çevrelerinden destek alarak daha büyük amaçlara yöneldiğini belirten Solonikov, "Şimdi Kürtler geleceğe hazırlanıyorlar. Bu yüzden ne kadar çok toprağı kontrol altına alabilirlerse gelecekte gerçekleşecek olan görüşmelerde kendilerine o kadar iyi şartlar sağlamış olacaklar." dedi.

Haber: Hüseyin Erman Sülük / Beyaz Rusya-Minsk

ulusal.com.tr

rusya pkk pyd