Suriye ordusu Şam'ı tamamen temizledi

Suriye ordusu Şam'daki operasyonlarını tamamladı. Hacer el Esved semtinde de son IŞİD varlığı temizlendi. Şimdi ana hadef Dera... Ordu birlikleri Şam'ın tamamen temizlenmesiyle şimdi güneye ilerlemek istiyor. İsrail ise Suriye ordusunu bölgeden çıkartarak buradaki muhalifleri çöldeki Amerikan kuvvetleriyle birleştirmeye çalışıyor.

Suriye ordusu, Başkent Şam'ı tamamen güvenli hale getirdi. Kırsalda, çemberi iyice daralan teröristler kaybetti.

Son operasyon Başkentin güneyindeki Hacer el Esved'e düzenlendi. Teröristler sıkıştıkları bölgede siperlerini güçlendirme çabasındaydı. Ancak Ordu birlikleri kararlı ilerleyişinde zafere ulaştı.

Bu bölgedeki IŞİD'lilerin çıkartılmasıyla Şam merkezi ve kırsalı tamamen teröristlerden arındırıldı. Böylece Suriye ordusu, Şam merkezini korumak için seferber ettiği büyük bir ordu gücünü de artık başka bölgelere kaydırabilir.

Ordunun Şam'dan sonraki ilk hedefinin Ürdün ve İsrail sınırına ilerlemek olduğu belirtiliyor. Birlikler güneye inerek, Dera ve İsrail'in işgali altındaki Golan yakınlarındaki Kuneytra bölgelesini temizlemeyi amaçlıyor.

Güneye operasyonun İsrail'in stratejik çıkarlarına da ağar darbe vuracak. İsrail'in hedefi Dera'dan Suriye ordusunu çıkartıp ikinci bir işgal bölgesi oluşturmak. Fakat Suriye ordusu Dera hamlesiyle bölgeyi temizleyerek bu planı çökertecek.

Öte yandan Suriye ordusunun seçkin birliklerinden Kaplan Kuvvetleri'nin Komutanı General Süheyl Hasan'ın incelemelerde bulunmak için Dera'ya gittiği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

suriye şam