Vatan’a hayat veren kadınlar

Vatan’a hayat veren kadınlar

VATAN Partisi’nin milletvekili listelerine bakıldığında kadın adayların çokluğu göze çarpıyor. 143 kadın adayla seçimlere girecek olan Vatan Partisi’nin, en güçlü olduğu şehirlerde kadınlar ilk sırada yer aldı.

Ankara 2. Bölge ilk sıra adayı Şule Nazlıoğlu Erol’a “Neden Vatan Partisi?” sorusunu yönelttiğimizde, “Ben vatanın bölünmez bütünlüğünü savunanlardanım ve Atatürk’ün 6 okuna her zaman sahip çıkanlardanım” yanıtını verdi.

‘DEDEM CHP KURUCULARINDAN’’

Dedesinin CHP’nin kurucularından olduğunu söyleyen Erol, “Kendisi Kurtuluş Savaşı gazilerinden. Sakarya Meydan Savaşı’nda subaylık yapmış kahraman bir adam. Onun bana söylediği en önemli şey; ‘Vatan çok önemlidir, sınırlarımız önemlidir; bağımsızlıktan asla taviz vermeyin’ oldu. Böyle bir ailede yetiştikten sonra benim gidip yeni CHP’de ve yeni MHP’de yer almam tabii ki söz konusu değildi” ifadelerini kullandı.

“Vatan, Doğu’dan bir parça bölünürse Batı’da da bölünecek anlamındadır. Şu anda birincil ödevimiz vatanı emperyalistlerin kurduğu projelerin içinden çıkarıp kurtarmak; tekrar tam bağımsızlığa kavuşmaktır” diyen Erol, “Artık sağcı solcu kalmamıştır; milli ve gayri milli meselesi vardır. Kendini milli hissedenler Vatan Partisi’ne gelmek zorundadırlar, ‘Ben gayri milliyim’ diyenlerin önündeki seçenek de çok fazladır zaten” açıklamasını yaptı.

UĞUR MUMCU’NUN YEĞENİ

Ankara 1. Bölge’deki kadın adaylar TRT Başspikeri Mehpare Çelik, Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Paksüt, suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Uğur Mumcu’nun yeğeni Mimar Evren Mumcu dikkat çekti.

EN GENÇ ÜYELER KADIN

Türkiye’nin en genç kadın adaylarından biri İstanbul 2. Bölge’den Elif İlhamoğlu, biri de Denizli’den Yadigar Özen. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı olan iki kadın aday, yaşlarına rağmen aktif siyasetin içinde yıllardır mücadele ediyor. İstanbul 1. Bölge’nin adayları arasında Balyoz davasında yaptığı savunmalarla hafızalara kazınan Avukat Günizi Dizdar yer aldı.

İzmir 2. Bölge’de de Atatürk’ün Bütün Eserleri Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Şule Perinçek ile Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül aday oldu. Kocaeli’nde ise başarılı haber Spikeri Gülgün Feyman Budak ve Mersin’de Halkbilimci Taciser Onuk güçlü adaylar arasında gösterildi.

ERDOĞAN’IN MEMLEKETİNDE

İLK SIRADA KADIN ADAY

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de de listenin başında kadın adaylardan Aydınlık Gazetesi Yazarı Esin Ergenç Turhan yer aldı. Turhan, “Bugün ülkemizin içine düşürüldüğü çıkmaz emperyalist bir planın sonucudur. Çıkış ise ancak emperyalizme karşı ulusal bir duruşla mümkündür. Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’in gösterdiği tavır gibi. Yeniden Samsun’a çıkma zamanı gelmiştir ve Bandırma Vapuru, Vatan Partisi’dir. Bu yüzden Vatan Partisi saflarında yer alıyorum. Bu mücadele kadınsız başarıya ulaşamaz” dedi.

ÇAĞDAŞ TOPLUMU İNŞA EDECEK TEK PARTİ VATAN

Uşak’ta ilk sıra adayı Nevide Kocabıyık ise Aydınlık’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’de Kemalist devrimi tamamlamak ve Milli Hükümet kurmak için aday oldum. Genelde listede de kadın adaylarımız ön planda. Vatan Partisi kadrosuyla sınanmış, 40 yıldır süregelen öncü geleneği, devrimci birikimi ve tecrübesiyle bugünlere gelmiştir. Türkiye’yi birleştirecek ve çağdaş topumu inşa edecek tek parti Vatan Partisi’dir.”

Toplumda Vatan rüzgarı

Vatan Partisi’nin adaylarına mesleklere göre bakıldığında ilk sırada emeklilerin yer aldığı görüldü. 55 eğitimci ve 52 mimar ve mühendis adayla seçime girecek olan Vatan’ın diğer adayları ise işçi, avukat, asker, evhanımı, doktor, gazeteci, esnaf, sanatçı, çiftçi, mali müşavir, öğrenci, hakim ve emniyet müdürü olarak sıralandı. Parti, toplumun her kesimini kucaklamayı planlıyor.

İşte Vatan Partisi’nin ilk sıradaki kadın adayları:

- Ankara 2. Bölge: Ş. Nazlıoğlu Erol

- Antalya: İnci Özdil

- Bartın: Fatma Gül Arslan

- Bayburt: Ayşin Tatoğlu

- Eskişehir: Gonca Güngör

- Giresun: Fatma Tacal

- Gümüşhane: Sakine Durgun

- Hakkari: Filiz Çarkoğlu

- Kayseri: Sema Karaoğlu

- Kırklareli: Nuriye Üstündağ

- Nevşehir: Yıldız Yazıcı

- Ordu: Fatoş Furtun

- Rize: Esin Ergenç Turhan

- Samsun: Sedef Demiröz

- Siirt: Esra Çimen

- Tekirdağ: Aynur Çalım

- Trabzon: İnci Güngör

- Tunceli: Hatice Koyun

- Uşak: Nevide Kocabıyık

- Yalova: Ayşe Nilgün Metingü

Aydınlık/Ankara

vatan partisi kadın adaylar