Tayyip Erdoğan: Batı ikircikli davranıyor

Tayyip Erdoğan: Batı ikircikli davranıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Batı'nın terör konusunda ikircikli davrandığını belirterek "İslam ülkelerinde yaşanan terör olaylarında başka ülkelerin müdahalesini beklemek yerine çözümü kendimiz üretmeliyiz. Niçin biz müslümanlar olarak başkalarından yardım bekliyoruz. Biz etmiyoruz başkaları müdahale ediyor. Onlar müdahale ederken petrol için müdahale ediyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle;

Dünyanın döt bir yanından mazlumların çığlığı yükseliyor. Malesef bu çığlıkların sebebiyeti müslümanlara aittir. İslam dünyasının bu zirveden çıkacak haberlere kulak verdiğini görüyüorum. Zirvemizin temelini oluşturan adalet ve barış kavramalrının içini doldurmak için acele etmeliyiz.

İslam dünyası için en büyük fitnenin mezhepçilik olduğunu düşünüyorum. Biz hızlı hareket etmessek umudunu bize bağlayan mazlumlar hüsrana uğrayacaktır.

İslam adına mazlumlara saldıran terör örgütleri asla İslam'ın temsilcisi olamaz.

Çatışmalardan zarar gören sadece müslümanlardır, İslam ülkeleridir. Dostları çoğaltmak, düşmanları azaltmak zorundayız. İslam ülkeleri bölücü değil birleştirici olmalı.Bu zirve bir dönüm noktası olsun.

Bu terör örgütlerinin tüm zararları müslümanlaradır. Biz dünyanın hiç bir yerinde mazlumlara zarar veren eylemleri hiçbir zaman asla tasvip etmedik. Bu eylemleri yapan örgütleri terör örgütü olarak değerlendiriyoruz.

TERÖR KONUSUNDA BATI İKİRCİKLİ DAVRANIYOR

Bizim ülkemizde de PKK gibi DHKP-C gibi teör örgütleri var. Bunlar insanlığın ortak düşmanıdır. Malesef Batı ülkelerin terör örgütleri konusunda ikircikli davrandığını görüyoruz.

Bu ikircikli davranış bizi üzmektedir. Bizim terör konusunda yaptığımız ikazlara kulak vermeyen bu ülkeler bu tecrübeleri yaşamak zoruna kalıyor. Buradan bir kez daha uluslarası toplumunun terör konusunu gözden geçirmesi çağrısında bulunuyorum.

ONLARIN MÜDAHALESİNİ BEKLEMEMELİYİZ

İslam ülkelerinde yaşanan terör olaylarında başka ülkelerin müdahalesini beklemek yerine çözümü kendimiz üretmeliyiz. Niçin biz müslümanlara olarak başkalarından yardım bekliyoruz. Biz etmiyoruz başkaları müdahale ediyor. Onlar müdahale ederken petrol için müdahale ediyor.

Dünya 1. Dünya Savaşı şartlarında değildir. Dünyada şartlar değişti. Birleşmiş Milletler'in reform etmesi şarttır. Kendisi adaletsizlik üzerine kurulu sistemin dünyaya adalet sağlaması mümkün değildir. Bir kez daha Birleşmiş Milletler yapısının yeniden belirlenmesi çağrımı tekrarlıyorum.

Bizde bir söz var 'süt ağlayan bebeğe verilir, ağlamayana verilmez.' Bizler hakkımızı aramanın mğcadelesini vereceğiz.

Bir teklifim var. İslam İşbiriliği Teşkilat'ının İstanbul'da düzenli aralıklarla toplanacak bir kadın konferansı teşkilatı olmasını teklif ediyoruz. Müslümanların ve tüm insanların karşılıştığı krizlerde önemli görevler üstlelen bir Türk Kızılay'ımız var. Diyoprum ki kızılaylarımız arasında dayanışma olmalı. İslam ülkeleri arasında bir ortak kızılay oluşturulmalı.

Kendi aramızda yahkim sistemi oluşturmalıyız. Bunun için İstanbul'da bir Uluslararası Tahkim Mekanizması kurulmasını teklif ediyoruz.

İslam Kalkınma Bankası'nı tüm dayanışma yatrımlarında daha aktif kullanmalıyız.

FİLİSTİNLERİN UĞRADIĞI ZULÜM İSLAM DÜNYASININ BAĞRINDAKİ BİR YARADIR

Filistin'li kardeşlerimizin İsrail zulümü altında kan ağlaması İslam dünyasının ibağrında bir yara olmaya devam ediyor. Filistinle birlikte tüm bölgede kalıcı barış erdilmesinin yegane yolu işgalin sona ermesi ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletidir.

BİZİM İÇİN UTANÇTIR...

Akdeniz'de Ege'de botlarla Avrupa'ya gitmeye çalışanların neredeyse tamamının müslümalardan oluşması bizim için utanç kaynağıdır. Bizim sadece egede kurtardığımız insan sayısı 100 bin'e ulaştı.

Bir zamanlar benzer gerekçelerle Avrupa'dan bize yapılan göçün şimdi değişmesinin nedenlerini aramak zorundayız.

ulusalkanal.com.tr