ABD'li Senatör McCain: ABD, IŞİD'i yenmek için Türkiye ile çalışmalı

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör McCain, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptı. "Türk-Amerikan ittifakını savunduğunu" vurgulayan McCain "ABD'nin IŞİD'i yenmek için Türkiye ile çalışması gerektiğini" belirtti.

ABD'li Senatör McCain: ABD, IŞİD'i yenmek için Türkiye ile çalışmalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 1,5 saat görüşen ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Türk-Amerikan ittifakı vurgusu yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da sonradan dahil olduğu görüşmenin ardından yazılı açıklama yapan McCain, IŞİD'i yenmek için Türkiye ile çalışması gerektiğini belirtti.

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı da olan McCain, ortak demokratik değerler temelinde Türk-Amerikan ittifakını her zaman savunduğuna dikkat çekti.

McCain "Avrupa ve Ortadoğu'daki düzensizliklerin arttığı bir dönemde Türk-Amerikan ittifakının her zamankinden daha önemli olduğunu da" ifade etti.

McCain, Trump yönetiminin Suriye'deki mevcut politikanın yeniden değerlendirilmesi için önemli bir fırsat sunduğunu da kaydetti. Amerikalı senatör, "ABD, IŞİD'i hızlı ve kalıcı bir şekilde mağlup etmek, düşmanlarımızın kötü etkisine karşı koymak ve bölgede kabul edilebilir bir güç dengesi kurabilmek için Türkiye ile çalışmalı." dedi.

ABD'li Senatör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması ve Rakka'nın geri alınması için ortaya koyduğu önerinin ABD tarafından ciddiye alınmasını gerektiğini de kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

abd ışid senatör mccain