Meşe ağacından gelen lezzet
Üreten Türkiye programında bu kez bal üreticileriyle konuştuk. Ziraat Mühendisi Cenk Özdemir, Kırklareli'nin Kopçaz ilçesindeki Ahlatlı köyüne gitti. Köyde meşe balı üreten arıcılarla konuştu.
Çam, ayçiçek, kestane, lavanta balı... Bildiğimiz balların dışında bir de meşe balı var.... Kırklareli'nin Ahlatlı köyü, meşe balıyla öne çıkıyor.
Bulgaristan'a sınır olan Ahlatlı köyünde meşe balı üretimi yapılıyor. Meşe ağacından gelen lezzet tüketiciyle buluşuyor.
Emeği çok fazla. Kendileri de adeta arı gibi çalışıyorlar.
Ziraat Mühendisi Cenk Özdemir'e konuşan üreticler, meşe balını diğer ballardan ayıran noktayı anlattı.
Arıcılar, gençlere özendirici bir mesaj da verdi.