Sürücüler dikkat: Cam filmi artık serbest ancak bazı şartlar var

Sırada araç sahiplerini, hatta siyah cam yüzünden ceza yiyen binlerce sürücüyü ilgilendiren bir haber var. Yıllardır tartışmalara neden olan cam filmi bugünden itibaren yasal hale geldi. Ancak, bazı şartlar var.

Sürücüler dikkat: Cam filmi artık serbest ancak bazı şartlar var

Binlerce sürücünün ceza yemesine neden olan siyah cam artık serbest. Bakanlar Kurulu'nda alınan karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Uygulama başladı.

Aslında karar 6 ay önce alınmış ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Ancak yönetmelik yeni yürürlüğe girdi. Araçların İmal, Tadil ve Montajı Yönetmeliği ile birlikte, araçlara cam filmi taktırmak artık serbest oldu.

Siyah film serbest olsa da bazı şartlar vart. Hem araç sahipleri, hem cam filmi üreticileri hem de uygulamayı yapan işyerleri bu şartlara uymak zorunda.

Yönetmeliğe göre sadece standartlara uygun olarak üretilmiş ve onaylı cam filmleri kullanılabilecek. Araçların ön camlarına hiçbir şekilde cam filmi uygulanmayacak. Yapılması halinde ise kesilecek ceza 189 lira. Ve sürücülerin bu karara itiraz şansı da bulunmuyor.

Üreticiler ise cam filmlerinde PVC malzeme kullanamayacak. Ayrıca uygulama yapılırken kullanılan yapıştırıcı malzemenin akrilik esaslı olması ve uygulamanın cam panellerin iç yüzüne yapılması da kurallar arasında.

Yasanın değiştirilmesine neden olan bu karar ise Yargıtay tarafından alınmıştı. Balıkesir’de bir sürücü, aracın ön camında film olmadığı ve görüşünü engellemediği için tarafına kesilen trafik cezasına itiraz etmiş ve Yargıtay tarafından haklı bulunmuştu. İstanbul’da da bir kadın sürücüye, cam filmi nedeniyle trafik cezası kesilmiş, kadın sürücü trafikte tacize uğradığını gerekçe göstererek cezanın iptal edilmesini sağlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

serbest Sürücü cam filmi