Halk ikisini de süpürecek!

AKP ile cemaat arasındaki savaş 17 Aralık'ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla doruğa çıktı. 5 gündür karşılıklı hamleler peşi sıra geldi. Gerginlik her hamlede bir seviye daha yükseldi.

Halk ikisini de süpürecek!

İşte Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen savaşında 5 gün boyunca yaşanan karşılıklı salvolar...

17 Aralık sabahı bir şafak baskını ile 94 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın çocukları da vardı. Bu büyük hamlenin sahibi cemaatti. ardından rüşvet ve yolsuzluğun belgelendiği servis edildi.

AKP cephesinden ilk yanıt Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den geldi. Ergin gece yarısı HSYK'ya gitti. Bu haple soruşturmaya müdahale olarak yorumlandı. Sabahında da soruşturmaya iki kıdemli savcı daha görevlendirildi.

3 ayrı koldan yürütülen soruşturmaları kordine eden savcı Zekeriya Öz'e de dosyadan el çektirildi, kordinasyon Başsavcı Turhan Çolakkadı'ya devredildi.

Bu adıma yanıt ev aramalarının fotoğraflarını servis etmek oldu. Milyon dolarların olduğu fotoğraflar basın üzerinden sosyal medyaya yayıldı. Bakan çocuklarının evlerindeki çelik kasalar ile kutu ve çuvallardan çıkan dolar desteleri görülüyordu.

AKP'nin bir diğer hamlesi ise soruşturmaya katılan polis müdürlerinin görevden alınması oldu. İkisi İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı 11 polis müdürü görevden alındı. Yerlerine istihbarat kökenli polisler atandı. Başbakan Erdoğan da operasyonun arkasında CIA ve MOSSAD gibi dış güçler olduğu söylemini kullanmaya başladı.

Erdoğan'ın sert çıkışının ardından Türkiye çapında görevden alınan polis müdürü sayısı 43'e çıktı. Bu gelişmeleri soruşturmada 4 bakan hakkında elde edilen delillerin bilgi notu olarak meclise gönderilmesi izledi.

19 Aralık gününe damgasını vuran olay ise ne AKP hükümeti ne de cemaatten geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amerikan Büyükelçisi Riccardione ile bir araya geldi.

Emniyetteki deprem de hız kesmedi, İstanbul Emniyet Mürü Hüseyin Çapkın görevinden alındı. Yurt çapında da organize ve mali suçlar birimlerinde onlarca polis müdürünün yeri değiştirildi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten cemaat ekibi de yeni bilgi görüntüler servis etti. Bakanlara ait olduğu iddia edilen telefon konuşmalarında, rüşvet için teslimat talimatları yer aldı. Teknik takip fotoğraf ve videolarıyla da rüşvet teslimatlarının bakanlık ofislerinde yapıldığı iddia edildi.

Tüm bu kargaşanın içerisinde gece saatlerinde Başsavcı Vekili Zekeriya Öz İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde operasyonu yürüten birimlere gitti. Aynı saatlerde Adalaet Bakanı Sadullah Ergin de Başsavcı Turan Çolakkadı ile görüştü.

Fethullah Gülen de bu aşamada sürece bizzat dahil oldu. Gülen internet sitesinde yayınlanan konuşmasında "herkes haddini bilsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullha Gül ile Başbakan Erdoğan da ilk defa bir araya geldi. Görüşmede kabine revizyonunun gündeme alındığı iddia edildi.

20 Aralık'ta görevden almalar emniyet genel müdürlüğü, TRT ve Mali Suçları Araştırma Kurulu'na sıçradı. Emniyette 14 kritik daire başkanı görevinden alındı. Bu isimler arasında cemaat sicilli Ramazan Akyürek de yer aldı.

TRT'de ise Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu ve Haber Koordinatörü Ahmet Böken görevlerinden alındı.

Cumhurbşakanı Gül Türkiye'yi sarsan operasyon boyunca sessiz kaldı. Gül sessizliğini 4'üncü gün bozarken, bugüne kadar kendisine ulaşan bir atama kararnamesi olmadığını söylemekle yetindi.

21 Aralık sabahı ise Türkiye iki bakan çocuğunun tutuklanarak cezaevine gönderildiği haberiyle uyandı. Gözaltına alınan 26 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafıdan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ulusalkanal.com.tr