Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu'nu korumakla görevli jandarma aracına ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada başından vurulan bir er ağır, iki astsubay hafif yaralanmıştı. Yaralı askerlerden 1'i şehit oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu'nu korumakla görevli jandarma aracına ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada başından vurulan bir er ağır, iki astsubay hafif yaralanmıştı. Yaralı askerlerden 1'i şehit oldu.

Bir askerin roketli teröristi fark etmesi sonucu jandarmalar saldırganlara ateş açtı ve çatışma çıktı. Yaklaşık 300 metre geriden gelen konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye götürüldü. NTV canlı yayınına bağlanan CHP lideri, "Şu anda güvenli bölgedeyiz, çatışmalar devam ediyor. Bölgede çatışan erlerimiz var inşallah onlara bir şey olmaz. Ben iyi durumdayım, çatışma bölgesinden çıktık. Kara Yolları'nın bulunduğu binadayız, inşallah çatışma bölgesinde can kaybı olmaz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak 'geçmiş olsun' dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:

Şu anda benim açımdan sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkarıldı, herhangi bir sorunumuz yok, bir çatışmanın olduğu alanda, bir olumsuz tablo yaşadık. Benim açımdan kayıp yok, güvenlik güçlerinden de umarım kayıp yoktur.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu, "Araçta uzun süre bekledik, zırhlı araçla ayrıldık. Bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.

"ROKETLİ SALDIRI HAZIRLIĞINDAYDILAR"

CHP Basın Danışmanı Okan Konuralp, yaptığı açıklamada, "Korumalardan biri, vadi üstünde bir teröristin roket atmaya hazırlandığı görüyor" dedi.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Öncü güvenlik aracına ateş açıldı, bir asker ağır yaralı" dedi.

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANI; KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala; Kılıçdaroğlu'nu arayarak 'geçmiş olsun' dedi.

CHP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Kemal Kılıçdaroğlu konvoyun önünden sık sık silah sesleri duyduk. Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtiliyor" açıklaması yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergâhta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti.

"ORMANLIK ALANDAN ATEŞ AÇILDI"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi.

GÜRSEL TEKİN, KILIÇDAROĞLU'NUN SAĞLIK DURUMUNU AÇIKLADI

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Program iptal edildi, konvoy Şavşat'a geri dönüyor. Genel başkan ve arkadaşlarımızda sorun yok" şeklinde konuştu.

BEKAROĞLU: BAZI JANDARMALAR YARALANDI

CHP'li Mehmet Bekaroğlu CNN Türk'te "Konvoy yaklaşırken güvenlik birimlerine saldırı oluyor, bazı jandarmalar yaralanıyor" dedi.

ERDOĞAN, ARTVİN VALİSİ'Nİ ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin Valisi'ni arayarak bilgi aldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM, İÇİŞLERİ BAKANI VE ARTVİN VALİSİ'NDEN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

ulusalkanal.com.tr

chp saldırı kemal kılıçdaroğlu artvin ateş açıldı