Hamaslı yetkili doğruladı

Hamas liderlerinden Ahmed Youssef, Suudi Arabistan'ın, Katar, Türkiye ve Mısır aracılığında arabuluculuk yaptığını açıkladı. Filistin merkezli Ma’an haber ajansına konuşan Youssef, arabuluculuk çabalarının Mısr-Hamas ilişkilerine de olumlu yansıyacağını belirtti.

Hamaslı yetkili doğruladı

Suudi Arabistan’ın Türkiye-Katar ve Mısır arasında arabuluculuk yaptığı Hamas’lı yetkililer tarafından doğruladı. Hamas liderlerinden Ahmed Youssef, "Suudiler, Türkiye-Katar ve Mısır arasında arabuluculuk yapıyor. Bu çabayı olumlu karşılıyoruz" dedi.

Filistin merkezli Ma’an haber ajansına konuşan Youssef, Riyad yönetiminin Türkiye-Katar ve Mısır arasındaki arabuluculuk çabalarının "Mısır ve Hamas" arasındaki ilişkilere de olumlu yansıyacağını belirtti.

"Türk ve Katarlı yetkililer, Suudi Kralı Salman’dan Refah sınır kapısının açılması konusunda arabuluculuk yapmasını talep etti" ifadelerini kullanana Youssef, Suudiler’in, bu konuda harekete geçtiğini söyledi.

Mart ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan Kralı ile yaptığı görüşmede Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin de Riyad’ı ziyaret ettiği belirtilmişti.

İki liderin Riyad’ı aynı tarihlerdeki ziyareti Türk ve Mısırlı yetkililer tarafından "tesadüf" olarak nitelendirilmiş, diplomatik kulislerde iki ülkenin yetkililerinin Suudilerin arabulurcuğunda görüştüğüne yönelik iddialar seslendirilmişti.

ulusalkanal.com.tr