Batı, Erbil temaslarını artırdı

Batılı ülkeler Erbil, temaslarını arttırdı. Alman Savunma Bakanı ve Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı Erbil'i ziyaret etti. Ayrı ayrı yapılan ziyaretlerin ortak konusu Musul kentine yapılacak askeri operasyon.

Batı, Erbil temaslarını artırdı

Batılı ülkelerin Erbil temaslarını yoğunluk kazandı. Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (Ursula von der Leyen) ile Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel (Cosıf Voytıl) Erbil'e resmi ziyaret düzenledi.

Askeri ve diplomatik bir heyetle Erbil'i ziyaret eden Leyen, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Toplantı sonrası Leyen ile Barzani basın toplantısı düzenledi.

Almanya olarak 10 bin peşmergeyi eğittiklerini söyleyen Layen, "silah ve mühimmat olarak 90 milyon euro’luk destek verdik” dedi. Barzani ise yaptığı açıklama da görüşmenin en önemli konusunun Musul operasyonu olduğunu söyledi.

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel (Cosıf Voytıl) ise askeri bir heyetle Erbil'i ziyaret etti ve Barzani ile bir araya geldi.

Görüşmede Musul operasyonunun hazırlıkları, Irak merkezi hükümeti, peşmerge ve uluslararası koalisyon güçleri arasındaki dayanışma ve Suriye konusu ele alındı.

2014'ten beri terör örgütü IŞİD'in kontrolünde olan Musul'un yıl sonuna kadar kurtarılması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr