Umreden gelenler başka yurda nakledildi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında umre dönüşü Ankara'da karantinaya alınan vatandaşlardan bir kısmı başka yurda nakledildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan yurttaşlardan yaklaşık 250'si otobüslerle İskitler'deki Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu'na taşındı. ABD'den gelen 210 kişi ise Manisa'daki yurtta karantinaya alındı.

Umreden gelenler başka yurda nakledildi

Koronavirüs önlemleri kapsamında yurt dışından gelenlerin karantina işlemleri sürüyor.

Umre dönüşü Ankara'da karantinaya alınanların bir kısmı da başka yurda nakledildi. Suudi Arabistan'dan dönmüş ve 15 Mart'tan itibaren Kredi Yurtlar Kurumu Gölbaşı Yerleşkesi'nde karantinada tutuluyorlardı. Vatandaşlardan yaklaşık 250'si, İskitler Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu'na nakledildi.

Nakil işlemi polis ekiplerinin nezaretinde 14 otobüsle ve her araçta en fazla 20 kişi bulunacak şekilde yapıldı.

Suudi Arabistan'da çalışanlar, seyahat amacıyla yurt dışına gidenler ve umreden dönenlerin de aralarında olduğu öğrenilen kişiler, yeni yerlerindeki odalarda tek kişi olarak kalacak.

ABD'den gelen 210 kişi ise Manisa'daki yurtta karantinaya alındı.

Amerika'dan havalanan uçak İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indi. Yurttaşlar, pasaport kontrolünün ardından dezenfekte edilmiş otobüslerle havalimanından ayrıldı. Kafilenin karayoluyla Manisa'ya götürülmesi sırasında polis ekipleri yolda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yurttaşlar, Kredi Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarına götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yurda yerleştirildiler. 14 gün karantinada kalacaklar.

ulusal.com.tr

ankara koronavirüs