Irak'tan Barzani açıklaması: İran ve Türkiye ile sınır kapılarını devralacağız

3 günlük süre doldu, Barzani sınır kapılarını merkezi hükümete devretmedi. Bağdat B planını devreye soktu. Irak Savunma Bakanlığı, Ankara ve Tahran ile koordineli bir şekilde sınır kapılarının kontrolünü almayı planladıklarını duyurdu

Irak'tan Barzani açıklaması: İran ve Türkiye ile sınır kapılarını devralacağız

Bölgede referandum gerginliği tırmanıyor. Bölünme referandumu sonrası Erbil'e izolasyon politikaları uygulayan bölge ülkeleri önce sınır kapılarının kontrolünü alacak.

Irak Savunma Bakanlığı, Bağdat'ın İran ve Türkiye ile koordinasyonlu bir şekilde Bölgesel Yönetimi'ndeki sınır kapılarının kontrolünü ele geçirmeyi planladığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak güçleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Türkiye ve İran'a açılan sınır kapılarına doğru hareket etmeyi planlıyor" denildi.

Açıklamada ayrıca sınır kapılarının merkezi yönetimin kontrolüne geçmesinin Türkiye ve İran ile kooridinasyonlu şekilde yapılacağı kaydedildi.

Öte yandan Barzani'nin bölünme referandumuna ilişkin Amerika'dan bir açıklama daha gledi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, gayrimeşru referandumu tanımadıklarını söyledi.

ulusal.com.tr

türkiye iran ırak barzani