Araklı'nın perde arkası

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "'Kızımı kimseye duyurmadan Araklı'da okuttum'" dediği İmam Hatip Lisesi müdürünün Başbakanlık Müşaviri, oğlunun da milletvekili adayı yapıldığı ortaya çıktı. Müşavir yapılan okul müdürü Hasan Karabela da, Erdoğan'ın Fatih İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşıydı.

Araklı'nın perde arkası

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "'Kızımı kimseye duyurmadan Araklı'da okuttum'" dediği İmam Hatip Lisesi müdürünün Başbakanlık Müşaviri, oğlunun da milletvekili adayı yapıldığı ortaya çıktı.

Erdoğan, Trabzon'un Araklı ilçesinde yaptığı konuşmada, "'Benim kızım İmam Hatip okuyamamayla karşı karşıya kaldı. Katsayı engeline, başörtü engeline takıldı. İlk defa açıklıyorum. Kızımı Araklı’ya gönderdim, kimseye duyurmadan, burada okuttum''' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dillendirdiği bu hikayenin de ayrıntıları ortaya çıktı. Araklı İmam Hatip Lisesinin o dönemki müdürü olan ve Sümeyye Erdoğan'ın okumasına yardım eden Hasan Karabela, Erdoğan'ın Fatih İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşıydı. Karabela 2010 yılının Aralık ayında Başbakanlık

Okul müdürünün oğlu da milletvekili adaylığı ile ödüllendirildi. Karabela'nın göz doktoru olan oğlu Yunus Karabela, 2011 seçimlerinde AKP'den Trabzon milletvekili adayı gösterildi. Ancak seçimlerde AKP bu ilden 4 milletvekili çıkardı ve 5'inci sırada olan Karabela seçilemedi.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan araklı müşavir