Meclis, bugün mesaiye başlıyor

Meclis, yoğun bir haftaya başlıyor. Saat 15'te açılacak Genel Kurul oturumunda, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sözlü soruları yanıtlayacak. FETÖ'cü darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da bugün ilk toplantısını yapacak.

Meclis, bugün mesaiye başlıyor

1 Ekim Cumartesi günü düzenlenen 26'ıncı Dönem 1'inci Yasama yılının açılış töreninin ardından Meclis, bugün mesaiye başlıyor.

Saat 15'te açılacak Genel Kurul birleşiminde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, muhalefet partisi milletvekillerinden gelen sözlü soruları yanıtlayacak. Ardından, Kişisel Verileri Koruma Kanunu ile oluşturulması kararı alınan Verilerin Korunması Kurulu'na üye seçimi yapılacak.

9 kişiden oluşacak kurulun 5 üyesini Meclis seçecek. Kurula, 3 AKP, 1'er de CHP ve HDP kontenjanından isimler girecek.

OHAL Kararnameleri de Meclis'in gündeminde. 20 Ağustos'ta Meclis tatile girmeden önce ele alınan ve yarım kalan 667 sayılı ilk kararnamenin görüşmelerine devam edilecek.

AKP, kararnameleri görüşmek üzere bir alt komisyon oluşturulmasını öneriyor. Komisyona, 4 partinin 1'er üye vermesi planlanıyor. Ancak, CHP'nin öneriye sıcak bakmadığı belirtiliyor. Komisyonun kurulup kurulmayacağının ise bugün sonuçlanması bekleniyor.

FETÖ'cü darbe girişimini araştırmak için 4 parti vekilleriyle kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da bugün ilk toplantısını yapacak. Toplantıda komisyon için, Başkan, Başkanvekili, sözcü ve kâtip seçimi yapılacak.

Meclis Genel Kurulu'nun, bugün, yarın ve Perşembe günü saat 21'e kadar mesai yapması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr