Terörün yarattığı yıkıma karşı Suriye ile dayanışma mesajı verildi

Dünyanın dört bir yanından gençler Suriye’nin başkenti Şam’da toplandı, terörün yarattığı yıkıma karşı Suriye ile dayanışma mesajı verdi. Dört günlük program Esad Paşa Hanı’nda yapılan muhteşem açılışla başladı. İkinci gün din ve terörizm gündemleri tartışıldı. Suriye başmüftüsü Ahmet Bedir Hassun, “önemli olan ne kilisedir ne de cami önemli olan insandır, hepimizi Allah yarattı” dedi.

Dört yılı aşan krizden çıkış yoluna giren Suriye peş peşe uluslararası konferanslara ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın dört bir yanından gençler başkent Şam’da Suriye ile dayanışma için toplandı. Gençlerin buluşması tarihi Hamidiye çarşısındaki Esad Paşa hanından yapılan açılışla başladı.

Gençlerin birlik ve kardeşlik mesajı verdiği gecede din adamlarından, siyasilere Suriye’yi temsil eden bütün kesimler katıldı.

Konferans programında ise Suriye krizinin nedenleri ve çözüm yolları tartışıldı. Konferansta konuşan Suriye Başmüftüsü Bedrettin Hassun çarpıcı ifadeler kullandı.

Hassun, “Önemli olan ne kilisedir ne de cami önemli olan insandır, hepimizi Allah yarattı.” dedi. “Suriye’de insanlar ölüyor” diyen Hassun, “öldürmek için harcanan para barış için harcansaydı bütün dünyaya barış gelirdi” dedi. Katillerin kendisini Allah yerine koyduğunu söyleyen Hassun, oğlunu öldürenleri affetttiğini söyledi.

Konferansa Türkiye’yi Türkiye Gençlik Birliği temsil etti. TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Elif İlhamoğlu “buraya dostluk ve dayanışma mesajı vermeye geldik” dedi.

ulusalkanal.com.tr