Sessiz Çığlık haykırdı

Vardiya Bizde Platformu, 6 ilde Sessiz Çığlık eylemi yaptı. Çok sayıda yurttaşın destek verdiği eylemlerin ana gündemi, özgürlüktü.

Vardiya Bizde Platformu tarafından düzenlenen Sessiz Çığlık eyleminin 74’üncüsü Ankara Sakarya Caddesi’nde yapıldı. Eyleme, tutuklu asker yakınları ve çok sayıda yurtaş katıldı.

Eylemde konuşma yapan gazeteci Yavuz Selim Demirağ, davaların Atatürk’le ve Cumhuriyetle hesaplaşma olduğunu belirtti.

Eyleme Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ahmet Saltık da destek verdi. Saltık, sağlık hukukunda, yurtseverlerin hapsedilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

İzmir'de 74'üncü kez yapılan Sessiz Çığlık gündeminde yurtseverlere özgürlük vardı.

Andımızla başlayan eylemde konuşan Vardiya Bizde Platformu İzmir Sözcüsü Emekli Albay Erhan Çatkın, tüm yurtseverlere özgürlük istedi.

Antalya Kışlahan'daki eylemde açıklamayı yapan Emekli Albay Teoman Şanal, kumpas itirafından sonra Ergenekon, Balyoz gibi davalarının artık çöktüğünü ve yok hükmünde olduğunu söyledi.

Sessiz Çığlık Eylemi Tekirdağ Tuğlalı Parkt'a da yapıldı. Çok sayıda Tekirdağlı yurttaş, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı attı.

Tekirdağlılar önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Yurtseverlerin yoklaması yapıldı.

Eylemlerin diğer adresi Muğla Marmaris oldu. İstanbul'daki adres yine değişmedi. Beşiktaş'ta toplanan asker aileleri, tutuklu askerlerin Özel Görevli Mahkemeler'de yargılanıp, Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarına yeni yasayla yüce divan kalkanı oluşturulmasına tepki gösterdi.

Haber: Çağla Akkuş

ulusalkanal.com.tr

Özgürlük destek vardiya bizde platformu yurttaş sessiz çığlık eylemi