Türkiye ekonomisi tepetaklak

OECD'nin haziran ayında açıklayacağı Türkiye raporunun taslağında ekonomi ile ilgili olumsuz değerlendirmeler yer aldı. Siyasi risklere işaret edilen rapor taslağında, Türkiye'nin sadece bu yıl 227 milyar dolara ihtiyacı olduğu belirtildi. Ekonomistlere göre, "Türkiye 227 milyar dolar bulabilir mi?" sorusunun yanıtını da uluslararası piyasalar verecek.

Vadesi gelen dış borçlar ve gittikçe artan cari açık OECD'nin Türkiye ile ilgili hazırladığı Haziran ayı rapor taslağına yansıdı. Buna göre; Türkiye'nin yalnızca 2014 yılında, 227 milyar dolara ihtiyacı var.

Kuruluşun haziran ayında açıklayacağı raprun taslağında, Türkiye’nin vadesi gelen borçları ödemek ve cari açığı kapatmak için, 227 milyar dolara ihtiyacı olduğu belirtildi.

Türkiye için alt yapı projelerine destek vermenin yanlış olduğu ifade edilen rapor taslağında, "siyasi gerilim Türk ekonomisi için en büyük risk" vurgusu yapıldı. Türk ekonomisindeki kırılganlıkların en büyük nedeninin ise cari açık gösterildi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyonun Mayıs ve Haziran aylarında yükleliş çizgisini sürdüreceğibi belitmişti. OECD'nin raporuna göre de bu kötü tablo değişmeyecek, enflasyon rahatsız edici düzeylerde kalmaya devam edecek.

Ekonomistlere göre Türkiye'nin, üretimden el çekerek ithalata yönelmesi, 2003'ten bu yana cari açığı daha da büyüttü. Dengesizliğin, sıcak para ekonomisiyle giderilmeye çalışılması Türkiye'yi uluslarası piyasalara teslim etti. Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında "Türkiye 227 milyar doları bulabilir mi?" sorusunun yanıtı uluslararası piyasalar verecek.

ulusalkanal.com.tr

ekonomi karne oecd Türkiye raporu