Türk karikatürü Küba'da

Karikatürcüler Derneği, Küba Karikatürcüler Derneği'nin davetlisi olarak başkent Havana'da "Türk karikatürü" konulu sergi ve konferanslar düzenliyor.

Türk karikatürü Küba'da

7-14 Kasım haftasında düzenlenecek etkinlikte, Türk Karikatürü ve derneğin 35 yıldır düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması anlatılacak, Nasreddin Hoca mizahı Kübalı mizahseverlere tanıtılacak. Ayrıca "Dünya ve Türk Karikatürü" konulu tartışmalar yapılacak. Hafta boyunca aralarında Turhan Selçuk, Semih Balcıoğlu, Ferit Öngören, Eray Özbek, Muhittin Köroğlu, Vahit Akça, Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve Şevket Yalaz'ın da bulunduğu dünyaca tanınan 80 Türk karikatür sanatçısının eserleri Havana Sanat Tarihi Fakültesi Sergi Salonu'nda sergilenecek. Karikatürcüler Derneği heyeti, Küba'da yayınlanan ve dünyanın en önemli mizah yayınları arasında sayılan

DEDETE ve PALENTE dergilerinin çizerleri ve Küba Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle karikatür atölyesi düzenleyecek. Dernek Başkanı Metin Peker, dünyanın en saygın karikatür yarışmalarından birine adını veren Nasreddin Hoca mizahına dünyanın bugün daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek, "Amacımız Nasreddin Hoca'nın ince ve empatiye çağıran mizahını dünyaya duyurmak" dedi.

Küba Karikatürcüler Derneği de 2016 yılında Türkiye'ye benzer bir ziyarette bulunacağı bildirildi. İHA