Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı, Dink cinayetiyle ilgili çarpıcı ifadeler verdi

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Hrant Dink cinayetine ilişkin savcılığa çarpıcı ifadeler verdi. Cinayetin önceden planlandığını belirten Uzun, suçu ulusalcılara atmak için raporlar hazırlandığını, devletin zirvesinin buna inandırıldığını açıkladı. Uzun, cinayetin Ergenekon ve Balyoz davalarında bir fünye gibi kullanıldığını ifade etti.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı, Dink cinayetiyle ilgili çarpıcı ifadeler verdi

Hrant Dink cinayetine ilişkin genişletilen soruşturma kapsamında, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun çarpıcı bir ifade verdi.

F-tipi örgütün cinayetteki rolünü açığa çıkaran Sabri Uzun, cinayetin nasıl planlandığı anlattı. 8 Mayıs'ta şüpheli sıfatıyla ifade veren Uzun, Emniyet içindeki Fethullahçı yapılanmaya işaret etti, cinayet istihbaratını gizleyenin Ali Fuat Yılmazer olduğunu açıkladı.

Dink cinayetin önceden planlandığını anlatan Sabri Uzun, devlet içindeki F-tipi örgütün suçu ulusalcılara atmak için ön çalışma yürüttüğünü ifade etti.

"Esas itibarıyla devlet içerisindeki yapılanma amacına ulaşmak ve yetkili makamları inandırmak için önce altyapıyı hazırladı, devlet kurumlarında kendilerinden olmayan kişileri tasfiye ettirdi. Daha sonra da yetkili kurumlarını, MGK’yı, Başbakanlığı, yüksek yargıyı, Cumhurbaşkanı’nı, ulusalcı bir yapılanma olduğunu ve bu ulusalcı yapılanmanın anayasal kurumlara karşı çete eylemlerine başvurduklarına inandırmak için bir taraftan bazı eylemleri gerçekleştirecek kişilere yol verdiler."

Uzun, Dink cinayetinin F-tipi örgüt için bir başlangıç olduğunu, diğer operasyonlara bu cinayet aracılığıyla zemin hazırlandığını vurguladı.

"Dink cinayeti diğer operasyonlar ve soruşturmalar için fünye görevi görecekti. Bu fünyeye bağlı patlayıcılar ise Ergenekon, Balyoz, Odatv, Fuhuş ve Casusluk, Amirallere Suikast, Şike, 28 Şubat operasyonlarıdır."

Tetikçi Ogün Samast'ın cinayetten sonra Trabzon'a gitmeye çalışmasını ise, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ü suçlanmak için planlandığını belirtti. Uzun, cinayete ilişkin LOG kayıtlarının delil karartmak için F-tipi örgüt tarafından silindiğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr