İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği: Yol haritamız laiklik

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği: Yol haritamız laiklik

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Birliğin mesajında şu ifadelere yer verildi:

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

1919’da Samsun’a çıkışla başlayan kurtuluş ve bağımsızlık yolunda Amasya Tamiminde, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nde “ulusun kendi kaderini kendisinin belirlemesi” esas alınmıştır.

1920’de Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla "egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur" ilkesi kurtuluşun ve kuruluşun simgesi olarak kabul edilmiştir.

23 Nisan 1924 tarihinde 23 Nisan gününün “Milli Hakimiyet Bayramı” olarak kutlanmasına karar verilmiş ve 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu günü çocuklara armağan etmiştir. Bu iki bayram 23 Nisan 1935 yılında “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adı altında bir araya getirilmiştir.

23 Nisan 1920 yönetme yetkisinin ulusa verildiği ulusal egemenlik günüdür. Ancak, son yıllarda “Ulusal Egemenlik” göz ardı ettirilmekte, 23 Nisan sadece Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, halkının tamamına yakını müslüman olan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir.

Ülkemiz İslam ülkeleri arasında egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusa ait olduğu tek laik devlettir, bunun değerini bilelim.

Ulusal egemenlikten ödün verilmesine izin vermeyelim.

Çocuklar geleceğimizdir, aydınlık yarınlar için çocuklarımızı yurttaşlık bilincine sahip bireyler olarak yetiştirme görevimizi özenle yerine getirelim. Bu görev hepimizin.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

ulusalkanal.com.tr