Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü coşkuyla kutlandı

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gönderdiği tebrik mesajlarının okunmasıyla başladı.

Törende, Erzurum Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Sekmen, törende yaptığı konuşmada, vatan müdafaasında destan yazılan 12 Mart'ın kutlu olması temennisinde bulundu.

Erzurum'un ülke için çok önemli bir kent olduğunu belirten Sekmen, şöyle konuştu:

"Erzurum, büyük Türk milletinin tarihi, misyonu ve alın yazısında her zaman Anadolu'nun kilidi ve anahtar konumunu üstlenmiş kutsal bir Müslüman coğrafyasıdır. Kent, dün olduğu gibi bugün de stratejik öneminden, tarihi, dini, askeri, siyasi, ekonomik cazibesinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Erzurum, Türk milletlerine geçtiği yıllardan günümüze kadar ülkemizde görülen her önemli vatan meselesinde Türk milletinin yüz akı olmuştur. Tarihimizin bize öğrettiği ilk hakikat bu vatanı kurmanın ve korumanın kolay olmadığıdır. Bu vatanı elde tutmanın bir bedeli vardır bu da çok çalışmak, uyanık olmak, gerektiğinde hiç göz kırpmadan canımızı bu ülke için feda etmektir."

Günün önem ve anlamına ilişkin şiirlerin okunduğu programda yöresel halk oyunu ekiplerinden bar ekibi gösteri sundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Erzurum İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, askeri erkan, gaziler ve yüzlerce vatandaşın katıldığı tören, Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının verdiği ve ilgiyle izlenen mini konserle sona erdi.

erzurum