Galip Mendi: Darbe girişimi BOP kapsamında yapıldı

Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Galip Mendi, darbe girişiminin ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında yapıldığını söyledi. FETÖ'cüleri tasfiye etmek için TSK içinde çalışma yaptıklarını belirten Mendi, "3-5 Ağustos'ta normal şura yapılsaydı bunların kaydı silinecekti" dedi.

Galip Mendi: Darbe girişimi BOP kapsamında yapıldı

Darbe girişiminin BOP kapsamında yapıldığını söyledi, kalkışma öncesi FETÖ'ye ağır darbe vurmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Galip Mendi, FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuştu, kalkışmanın ABD ile bağlantısına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Darbenin Türkiye üzerinde oynanan bir proje olduğunu belirten Mendi, "Bunların BOP projesinin içerisinde olduğunu düşünüyorum. Türkiye bundan kötü bir şekilde etkilendi" dedi.

Kalkışmanın dış destekli olduğunu savunan Mendi, "Ülkemiz önemli coğrafyada ve bu ülkede bazı ülkelerin emellerinin olduğunu biliyorsunuz. Hangi devletler olduğunu da biliyorsunuz bunu dillendirmeme gerek yok" ifadelerini kullandı.

Ergenekon ve Balyoz kumpasını değerlendiren General Mendi, tutuklamaları FETÖ'cülerin yaptığını söyledi, boşalan kadrolara cemaatin yerleştiğini ifade etti.

Orgeneral Mendi, FETÖ'ye karşı TSK içinde tasfiye hazırlıkları yaptıklarını da anlattı. Cemaatçi olanlarla ilgili iki farklı dosya hazırlandığını belirten Mendi, "3-5 Ağustos'ta normal şura yapılsaydı bunların kaydı silinecekti" dedi.

Komisyonda sunum yapan bir diğer isim de eski Ankara Valisi ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar oldu. FETÖ'nün PKK'yla mücadeleyi aksattığını savunan Kılıçlar, "Son dönemde geriye doğru bakınca daha başarılı olabileceğimizi gördüm" değerlendirmesi yaptı

Meclis Araştırma Komisyonu yarın da daha önce özel nedenlerden dolayı gelemeyen eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u dinleyecek.

abd fetö 15 temmuz darbe girişimi jandarma Galip Mendi