İstanbul'daki ilk '15 Temmuz' iddianamesi kabul edildi

15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi gecesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede tutuklu 28 rütbeli asker toplam 62 şüpheli hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İstanbul'da yürütülen soruşturmalarda darbeci askerlere yönelik hazırlanan ilk iddianamede 15 Temmuz için İstanbul'da yapılan gizli darbe toplantısı anlatıldı

İstanbul'daki ilk '15 Temmuz' iddianamesi kabul edildi

İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmaları kapsamında askerlere yönelik ilk iddianame tamamlandı. 128 sayfalık iddianamaede 28 tutuklu rütbeli asker, tutuksuz 34 er toplam 62 şüpheli bulunuyor.

İddianamede 15 Temmuz için İstanbul'da yapılan darbe hazırlıklar bir bir anlatılıyor. İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş ve Şırnak Cizre'den gelen rütbeli askerlerin İstanbul General Nurettin Baransel Kışlası 2'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 4 gün süren gizli toplantının 12, 13 ve 14 Temmuz'a ait görüntüleri iddianameye kondu.

Toplantıya katılanlar kamera görüntüleriyle de tespit edildi. O komutanlar arasında, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tümgeneral Eyyüp Gürler, Kuleli Askeri Lisesi eski komutanı Mürsel Çıkrıkç, Cizre Garnizon Komutanı Onur Özden ve Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin'in de bulunuyor.

Gizli toplantıların 15 Temmuz gününe ait görüntülerinin silindiği tespit edildi. 15 Temmuz gecesi talimatlar "Yurtta Sulh Konseyi" adlı vatsap grubundan verildi.

İddianamede, askerlerin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal ederek hava koordinasyonunu sağlanmayı amaçladıkları anlatıldı. 62 şüpheli hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede şüphelilerin Fetullah Gülen ile bağlantılarına da yer verildi. Örgütün eylemleri olarak Hrant Dink cinayeti, Tahşiye Soruşturması, MİT TIR'larının durdurulması ve 17-25 Aralık soruşturmaları gösterildi. Örgütün silahlı kuvvetler içindeki yapılanmasınınsa şeması çıkarıldı.

Adliye kaynaklarından alınan bilgilere göre İstanbul'daki 15 Temmuz soruşturmaları parça parça yürütülecek. A, B ve C bölgeleri olarak İstanbul üç gruba ayrılırak 16 ayrı soruşturma dosyası hazırlandı. İddianamelerin hızla tamamlanarak yeni yılda yargılamalara başlanması planlanıyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

ulusalkanal.com.tr

istanbul fetö 15 temmuz fetö haberleri