Almanya'nın silahları PKK'nın elinde!

Almanya'nın peşmergelere gönderdiği MILAN füzeleri PKK'nın eline geçti! Bu iddiayı Almanya'da yayın yapan Der Spiegel dergisi gündeme getirdi. Haberde, IŞİD ile savaş için peşmergelere verilen MILAN füzelerinin PKK'nın eline geçtiği belirtildi.

Almanya'nın silahları PKK'nın elinde!

IŞİD ile mücadele için Almanya'nın peşmergeye verdiği MILAN füzelerinin terör örgütü PKK'ya geçtiği iddia edildi.

Almanya, Irak'taki peşmerge birliklerine MILAN anti tank füzeleri ve tahrip gücü yüksek 'DM51A1' model el bombaları vermişti. Silahların PKK'ya geçtiği iddiasını Alman Der Spiegel Dergisi gündeme getirdi. Derginin şubat ayındaki sayısında PKK'nın peşmergeden silah aldığı iddiaları gündeme getirilmişti.

2 gün önce Adana'daki bir çöplükte kullanılmış MILAN füzesi kartuşları bulunması iddiayı yeniden gündeme taşıdı. Polis füze kartuşlarının üzerindeki seri numalarını takibe aldı. Spiegel TV'nin yayımladığı video görüntülerinde de PKK militanlarının Almanya tarafından gönderilen silah sandıklarını gösterdikleri görüldü.

Alman-Fransız ortak yapımı olan MILAN anti tank füzesi, 1970'lerde tasarlanmıştı. Uzaktan bir kablo yardımıyla kontrol edilebilen ve 2000 metre menzili bulunan MILAN füzesi helikopterlere karşı da kullanılabiliyor.

PKK'nın son zamanlarda gerçekleştirdiği füze saldırılarında zırhlı araçlara ağır hasar vermesinde bu füzelerin etkili olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr