TSK'nın kutlama mesajı

TSK İç Hİzmet Kanunu 35. maddenin değiştirilmesinin ardından Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'in yayımladığı 29 Ekim mesajında "cumhuriyeti koruma ve kollama" vurgusu yer almadı. Özel mesajında"üniformanın onurunu korumak" vurgusuna yer verdi.

TSK'nın kutlama mesajı

Yüzlerce subay tertiplerle tutsak edildi. Silahlı kuvvetlerin "cumhuriyeti koruma ve kollama" görevi AKP döneminde yasal düzenlemelerden çıkarıldı. Bu değişiklikler Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in 29 Ekim kutlama mesajına da yansıdı. Özel bu yılki mesajında "cumhuriyeti koruma ve kollama" vurgusu yapmadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de binlerce yıllık şanlı tarihimizin bir nişanesi olan ve şehitlerimizin ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla şereflendirdiği üniformamızın onurunu korumaya, Silahlı Kuvvetlerimizi çağın en modern teknolojisi ve millî kaynaklarla üretilmiş silah sistemleriyle mücehhez ve dünyanın en saygın ordularından biri olarak yaşatmaya, varlığınızla yüce milletimizin bekasının teminatı ve gurur kaynağı olmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum.

ulusalkanal.com.tr

tsk necdet özel 29 ekim