Sendika başkanları Emek Kurultayına çağrı yaptı

22 Aralık Pazar Günü Çorlu’da yapılacak Emek Kurultayına sendika başkanları çağrı yaptı. Çorlu Belediye Düğün Salonunda yapılacak kurultayın hazırlıkları devam ederken sendika başkanları da Aydınlık Gazetesine konuştu.

Sendika başkanları Emek Kurultayına çağrı yaptı

Belediye İş Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay ve Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatanseverde kurultayda olacağını söyledi. Sendika başkanları, bağlı bulundukları sendikaların işçilerini ve bütün emekçileri kurultaya katılmaya çağırdı.

Bütün İşçilerimizi ve Emek Dostlarını Kurultaya Bekliyoruz.

Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay kurultaya katılacağını belirtti. Aktay, “bugün işçi sınıfının birçok hakkı gasp edildi. Sadece kuru maaşa bırakılmak isteniyor. Kıdem Tazminatları fona devredilerek işçinin muhatabı Fon şirketleri olacak. Çalıştıkları işyerleri işçinin muhatabı olmayacak. Bu şu demek kıdem tazminatını işçinin elinden alıyoruz demektir. Bu sebeple bunlara karşı koymak için örgütlü örgütsüz bütün işçilerimizin bir araya gelmesi gerekir. Bu sebeple 22 Aralık Pazar günü Çorlu’da yapılacak kurultaya bağlı bulunduğum Belediye İş Sendikasının bütün işçilerin bekliyorum. Aynı zamanda emek dostlarını ve tüm Trakya’yı bu kurultaya katılmaya çağırıyorum. Ben orada olacağım. İşçilerimiz orada olacak.” Dedi.

Taşeronlaşmaya Karşı Savaşmalıyız.

Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever taşeron sistemini değerlendirdi. Vatansever, “Türkiye’de artık işçi sınıfının taşeron diye bir belası var. Artık her yerde taşeronlaşma yaygınlaştırılıyor. Kıdem tazminatları yok edilmeye çalışılıyor. Anlatmaya kalksak bir sürü sorun ile karşılaşıyoruz. Bu sebeple sorunlarımız farkında olmamız ve mücadele etmemiz gerekir. 22 Aralık ta Çorlu da yapılacak kurultaya işçilerimizi davet ediyoruz. Orada buluşalım bu taşeron illetine karşı mücadelemizi artıralım.” Dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

trakya emek kurultayı