3 ilde operasyon: Yöneticiler gözaltında

İstanbul merkezli 3 ilde F tipi örgüte mali destek sağladığı belirlenen şirket ve derneklere operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 33 kişi gözaltına alındı.

3 ilde operasyon: Yöneticiler gözaltında

F tipi örgüte finansman sağladıkları öne sürülen şirket ve derneklere operasyon düzenlendi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. İstanbul merkezli Konya ve Kırklareli'de düzenlenen operasyonda 7 şirket ve 1 derneğe yönelik 65 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyon kapsamında aralarında şirket ve dernek yöneticileri ile kadınların da olduğu 20'den fazla şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 5'i kadın 65 şüpheli hakkında yakalama, ev ve iş yerlerinde arama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin 15,5 milyon doları bankacılık sektörü üzerinden Mısır ve bazı Arap ülkelerine aktardıkları, Bank Asya'da örgütsel amaçlı açılan 6 ayrı hesapta, burs, kurban ve "himmet" adı altında vatandaşlardan toplanan 8,7 milyon lirayı akladığı, örgüt şirketleri arasında 60 milyon liralık şüpheli para transferleri gerçekleştirdiği ve bankadan 4,5 milyon liralık usulsüz kredi kullandırdığı belirlendi.

ulusalkanal.com.tr