Simav kestanesi pazara indi
Kendine has aroması, iriliği, rengi, lezzeti, şekli ve yola dayanıklılığı... Simavlı orman köylüsünün en önemli geçim kaynakları arasında yer alan, kestane pazara indi.

Hasat işlemi devam eden organik belgeli Simav kestanesinin üretimi yaklaşık 3 bin hektarlık ormanlık alanda yapılıyor.
Türkiye kestane üretiminin yüzde 10'luk bölümünün gerçekleştiği Simav'da üretilen yıllık yaklaşık 8 bin ton civarındaki organik kestanelerin tamamına yakını Bursa kestanesi adı altında Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ediliyor.
İhracattan yıllık 5 milyon liralık gelir elde edilen kestane halk pazarlarında ise 7 liradan alıcı buluyor.
Kestanecilerin derdi ise sahipsizlik. İlçede kestaneyi işleyecek bir tesisinde olmaması üreticilerin ürünlerini istedikleri gibi değerlendirememelerine neden oluyor.
ulusalkanal.com.tr