Yurtta dondurucu soğuk etkili oldu

Doğu illerinde dondurucu soğuk ve kar yağışı etkili oluyor. Kars'ta vatandaşın kirpiği kırağı tuttu. Ardahan'da iş yerlerinin camı buzla kaplandı. Ülke genelinde en düşük sıcaklık, eksi 39 dereceyle Van'ın Çaldıran ilçesinde ölçüldü.

Yurtta dondurucu soğuk etkili oldu

Vatandaşın kaş ve kirpikleri, kentlerin bitki ve ağaçları kırağı tuttu. Doğu illerinde dondurucu soğuk ve karyağışı etkili oldu.

Kar kış denilince ilk akla gelen kentlerimizden Kars'ta, Susuz Şelalesi tamamen dondu. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 24 dereceye düştüğü kentte, drone ile havadan görüntülenen şelalede güzel manzaralar oluştu.

Kentte soğuk hava yaşamı zorlaştırdı. Kırağı yalnızca bitki ve ağaçlarda oluşmadı. Mehmet Oğul Tarhan’ın kirpik ve kaşları kırağı tuttu.

Dondurucu soğukların hakim olduğu Ardahan'da yol ve kaldırımlarda buzlanmalar oluştu. Birçok iş yerinin camını buz tuttu. Belediye işçileri de soğuk nedeniyle günlük işlerini güçlükle sürdürdü.

Ülke genelinde en düşük sıcaklık, eksi 39,2 dereceyle Van'ın Çaldıran ilçesinde ölçüldü. Erciş ilçesinde ise karla mücadele çalışması yürüten belediye emekçisine doğum günü sürprizi yapıldı.

Kar kalınlığının insan boyunu aştığı bu görüntüler Hakkari’den. İran sınırında bulunan Şemdinli ilçesine bağlı Alan köyünde kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaştı.

Bitlis'te kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Evler kara gömüldü. Ekipler yol açma çalışması yaptı. Vatandaşlar da çatılarını kardan temizledi.

Afyonkarahisar’da hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceye kadar düştü. Kentin önemli mesire yerlerinden biri olan Akarçay, buz tuttu.

Karabük'ün Eflani ilçesinde Bostancılar, Ortakçı ve Kadıköy göletlerinin yüzeyi buz tuttu. Kar sonrası ortaya çıkan etkileyici manzara drone ile havadan görüntülendi.

iran yağış Hakkari Afyonkarahisar kar karabük van kış erciş soğuk hava