Tartışmalar hız kesmeden devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde Atatürk Orman Çiftliğinde yapılması talimatını verdiği Ak Saray'ın maliyeti ile ilgili tartışmalar sürüyor. Maliye Bakanı'nın ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Saray'ın maliyetinin 1.3 milyar lira olduğunu açıkladı.

"Sağır Duymaz Uydurur"…

En son Cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddiaları ortaya atıldığında kullanmıştı bu sözü Tayyip Erdoğan. Bu kez Ak Saray'ın maliyeti tartışmaları konusunda kullandı.

Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalar yapmıştı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Başbakanlığı döneminde Keçiören'de bir apartman dairesinde kirada oturduğunu söylemiş, Saray'ın bir ihtiyaç olduğunun altını çizmiş, maliyetinin ise 500 milyon dolar civarında olduğunu belirtmişti. Yani yaklaşık 1Milyar 150 Milyon TL. Erdoğan'ın dolar üzerinden algı operasyonu yapmaya çalıştığı maliyetle ilgili bir açıklama daha geldi.

Geçtiğimiz hafta plan ve bütçe komisyonu görüşmelerinde muhalefet vekillerinin ısrarlı soruları karşısında terleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sarayın maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıklamıştı.

Son açıklama Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yer yine Plan ve Bütçe Komisyonu'ydu. 'Ak Saray'a dair soruları yanıtlayan Bakan Yılmaz, Projenin toplam maliyetinin kamulaştırma dâhil 1 milyar 370 milyon olduğunu doğruladı.

ulusalkanal.com.tr