Kritik MGK sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısından "terörle ve F tipi örgütle mücadelede kararlılık" mesajı çıktı. MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, PKK ile mücadelenin sürdürüleceği, F-Tipi örgütle mücadelenin de kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. PKK'nın "sivil kayıp" stratejisi de MGK'da ele alındı.

Kritik MGK sonrası açıklama

İç ve dış gelişmelerin ele alındığı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında "terörle ve F tipi örgütle mücadelede kararlılık" mesajı çıktı.

MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmaların etraflıca görüşüldüğü ve alınacak tedbirlerin değelendirildiği belirtildi.

Bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıların hedefine ulaşamayacağı vurgulandı. Vatandaşların terör saldırılarını lanetlemesinin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Açıklamada, F tipi örgütle mücadelenin yurt içinde ve dışında kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Demokratik hukuk devletinde kanun dışı hiç bir yapılanmaya izin verilmeyeceği kaydedildi.

Toplantıda, PKK'nın "sivil kayıp" stratejisi de görüşüldü. Terör örgütünün, "Sivil ölümleri olsun ve vatandaş galeyana gelsin" diye yoğun çaba harcadığı, bu yöndeki konuşmaların örgüt mensuplarının telsiz konuşmalarına da yansıdığı vurgulandı.

Açıklamada, "Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek 'terör örgütlerinden arındırılmış bölge' uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol oynayacağı ifade edilmiştir." denildi.

ulusalkanal.com.tr