işte Yerel Seçim 2014'ün sürpizleri

2014 seçimleri birçok süprize sahne oldu

işte Yerel Seçim 2014'ün sürpizleri

Yerel seçim sonuçları resmileşmese de büyük oranda belli oldu.

AKP, 2009'da yüzde 39 oyla aldığı Burdur'u CHP'ye kaptırdı. Hatay'da da ağır bir hezimete uğrayan AKP, Eski Adalet Bakanı'nı aday göstermesine rağmen kaybetti.

Kars da AKP'de soğuk duş etkisi yaratan illerden oldu. AKP, yüzde 32 ile aldığı Kars'ı yüzde 23 ile kaybetti.

AKP, Doğu ve Güneydoğu'da ise üç ili BDP'ye kaptırdı. Bitlis, Ağrı ve Mardin'de seçimleri BDP kazandı.

AKP; Uşak, Kastamonu ve Gümüşhane'yi ise MHP'den aldı. Sivas'ta BBP'ye ait olan belediye de AKP'ye geçti.

CHP ise Antalya'da oyunu artırmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'ni son dakikada AKP'ye kaptırdı. Bu sonuçta, Büyükşehir Yasası ile seçmen sayısının değişmesi büyük rol oynadı.

CHP, Burdur'u ise AKP'den yüzde 44 oyla aldı.

CHP, Karadeniz Bölgesi'nde ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kalesi durumundaki Artvin'i yüzde 8'e yakın farkla kaybeden CHP, Ordu'da da başarısız oldu. İki dönem DSP'den seçilen ve 2011'de CHP'ye geçen mevcut başkan Seyit Torun yüzde 20'lik farkla, Ordu'da ağır bir hezimete uğradı.

CHP, Akdeniz'de bir şok bir de sevinç yaşadı. Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığını MHP'ye kaptıran CHP, Hatay'da Lütfü Savaş ile güldü.

CHP İzmir'de dört ilçe belediyesini de kaybetti.

MHP ise iddialı olduğu Balıkesir'i AKP'ye kaptırdı. Uşak, Kastamonu ve Gümüşhane'de de kaybeden MHP, üç ilde AKP'ye yenildi.

MHP, güneyde ise Adana ve Mersin'i alarak bir süprize imza attı.

BDP ise Ağrı ve Bitlis belediyelerini AKP'dan aldı. Mardin'de bağımsız aday olarak seçime giren Ahmet Türk, belediyeyi AKP'den aldı. BDP, Şanlıurfa'da ise öneli bir varlık gösteremedi.

ulusalkanal.com.tr