Musul Harekatının anlamı ne? Savaşa mı giriyoruz? İsmail Hakkı Pekin açıkladı

ABD öncülüğündeki koalisyon Nisan ya da Mayıs ayında Musul için askeri harekat düzenlemeyi planlıyor. AKP de Türkiye'yi o savaşa sürüklemek istiyor. Peki bu adım ne anlama geliyor? Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin bu soruya yanıt verdi. Pekin'e göre, Türkiye savaşa katılırsa kaybeden tek ülke olur. Çünkü savaşın hedefi, bölgede Kürt koridorunu fiilen oluşturmak.

O taarruz hazılığını yapan ABD önclüğünde kurulan koalisyon. Hedeflenen de ağır bir darbe alan Kürt koridoru projesini yeniden canlandırmak. Askeri kaynaklara göre AKP iktidarı da ABD'nin savaş planınana dahil olmak istiyor.

Operasyonun Peşmerge, PKK ve Irak ordusu ile yapılması planlanıyor. Türkiye eğer savaşa girerse bölücü terör örgütü PKK ve PYD ile aynı safta yer almış olacak.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin konuyu Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Pekin, savaşa dahil olması durumunda Türkiye'nin hava kuvvetlerini kullandırabileceğini ve üslerini ABD uçaklarının kullanımına açabileceğini belirtti.

Peki, Türkiye olası bir savaşa sürüklenerek çıkar elde edebilir mi? Pekin'e göre olası bir savaş Türkiye'nin lehine değil aleyhine olur.

Savaştan sonra ortaya çıkabilecek güçlü bir PKK da Türkiye'ye daha büyük bir tehdit oluşturur.

Peki, Türk ordusunun bu duruma karşı tutumu ne?

Türk silahlı kuvvetlerinin Türkiye'nin savaşa sürüklenmesine karşı yapması gerekenler net.

Savaşa ve terör örgütlerine karşı çözüm de Milli Hükümet ve bölgesel işbirliği...

HABER: OĞUZ POLATBİLEK KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr

ismail hakkı pekin açıkladı