İki yılın ardından ilk somut adım atıldı!

10 Aylık maaşlarını ve Kıdem tazminatlarını alamadıkları için yaklaşık iki yıldır eylem yapan DEBA işçileri haklarına bir adım yaklaştı.

İki yılın ardından ilk somut adım atıldı!

Denizli Adliyesi Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından İflas komisyonu oluşturuldu. Deba fabrikasının mal varlığı belirlenerek alacaklar belirlendi. Ticaret mahkemesi DEBA hakkında iflas kararı verdi. Mal varlığının tamamının belirlenmesi için iflas Komisyonu oluşturuldu.

Adliye’nin ardından Bayramyeri İş Bankası önüne gelen işçiler iş bankasını göstererek “ işte burası hırsız yuvası” sloganıyla tepki gösterdi. Burada açıklama gerçekleştiren işçiler

“ haklarımızı tamamen alana dek mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ALACAKLILARIN İLK SIRASINDA İŞ BANKASI VAR!

Deba fabrikasında 10 Aylık maaş ve 21 yıllık Kıdem Tazminatı bulunan yaklaşık 850 işçi dün Denizli Adliyesindeydi. Avukatların verdiği bilgiye göre fabrikadan en fazla alacağı olan İş Bankası görünüyor. İş bankasının yanı sıra alacaklılar içerisinde DEBA fabrikasının yan kuruluşlarının da olduğu iddia edildi.

MÜCADELEMİZ BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEKTİR!

Yaklaşık 2 yıldan bu yana haklarını almak için mücadele eden işçiler için ilk somut adım atıldı. Eylemlerinin haklarını tamamen alana kadar süreceğini söyleyen işçiler oluşturulan komisyondan da çağrıda bulunan işçiler önceliğin o fabrikada alın teri olan işçilerin olması gerektiğini söyledi.

İşçi Erdoğan Kılınç “ komisyona seçilen avukatlarımızın işçilere öncelik tanımalarını istiyoruz. 5 yıldır bu insanlar yoksulluk çekiyor , çocuğunu okutmakta evine ekmek götürmekte zorluk çekti.Aileleri dağıldı.Kimi intihara teşebbüs etti kimi yerini yurdunu terk etti gitti.Seçilmiş olan komisyon üyeleri de işçilerin mağduriyetini görerek daha insaflı ve yararlı çalışmalarını bekliyoruz.”

Abdullah Tekin “ ikinci davadan sonra pirincin taşları ayıklanacak. Alacaklı olanlar belli olacak. Esat Sivri’nin kardeşleri de iflas masasına kendilerini yazdırmış.Bu süreçte kim ne kadar ne kaçırmış onlar tespit edilecek. Biz yolu yarıladık, yokuşu mücadele ederek tırmandık şimdi süreçle aşağı doğru iniyoruz.Süreci beklerken eylemlerimizi de sürdüreceğiz.”

Celal Arman “Esat Sivri ile İş bankasının ortaklaşa yaptıkları karışık işlerin ortaya dökülmesini istiyoruz.Bizim iflas masasından beklentimiz mevcut durumu değil kapalı kapılar ardında yapılanları ortaya çıkarsın.”

Güllü Erarslan “ biz hastalıkta sağlıkta işimizin başında olduk. Onlar ise mahkeme kararı ile kazanılmış haklarımızı bize vermek istemiyor.” Dedi.

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr