“Sonsuzluğun Bakışı” fotoğraf sergisi açıldı

Yunan fotoğrafçı Ilias Bourgiotis’in "Sonsuzluğun Bakışı" adlı fotoğraf sergisi İstanbul'da sanat severlerle buluştu.

“Sonsuzluğun Bakışı” fotoğraf sergisi açıldı

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından organize edilen ve Yunanistan Basın ve İletişim Bürosu'nun İstiklal Caddesi'ndeki "Sismanoglio Megaro" binasında açılışı yapılan sergide AA muhabirine konuşan Bourgiotis, İstanbul'da açtığı ilk sergisi dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyledi.

Bunun, dünyada gerçekleştirdiği 100. sergi olduğunu aktaran Bourgiotis, "Özelliği ise Yunan sinemasının öncülerinden sayılan yönetmen Theo Angelopoulos’un son filmlerinin ve özellikle bitiremediği "Diğer Deniz" filminin sahne arkası fotoğrafları olması hasebiyle önem arz ediyor. Çünkü onun fotoğrafını çektikten 5 dakika sonra çekim yaparken trafik kazası geçirerek yaşamını yitirdi. Diğer fotoğraflarıyla ölmeden önceki son fotoğrafı da bu sergide bulunuyor." dedi.

Sergide, "Sonsuzluğun Bakışı" kitabında yer alan fotoğrafların yer aldığını belirten Bourgiotis, "Fotoğrafları yalnızca siyah beyaz çekiyorum çünkü bu şekilde gerçek üstü, masalsı bir atmosfer yakalıyorum. Fotoğraf çekerken hikayelerin peşine düşüyorum ve fotoğraflarımda her zaman insan ön planda. İnsanın mekanla ilişkisi beni çok heyecanlandırıyor." ifadesini kullandı.

İlk günden yoğun bir ilginin olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Bourgiotis, şunları söyledi:

"Fotoğraf sanatında başarılı olabilmenin yolu sadece ve sadece çalışmaktan geçiyor. Yaratıcı bir imge yakalamak ve basamakları sindirerek çıkmak bu sanat dalında önemli. Ben de öyle yaptım. Fotoğrafçılık zor bir alan fakat insanın hayatını anlamlı kılan bir yanı var. Çünkü hikayelerin peşinde oluyorsunuz. Fotoğraf çekerken önceden hep belirli bir hikaye belirledim ancak hayat karşıma daha farklı şeyler çıkarttı. İstanbul'a fotoğraf çekmek için geldiğimde de bunu yaşamıştım."

Sergi, 1-7 Nisan tarihleri arasında görülebilecek. AA