Kılıçdaroğlu'nun teklifine Bahçeli'den ret!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dillendirdiği Cumhurbaşkanlığı için ortak aday teklifine MHP lideri Devlet Bahçeli'den olumsuz yanıt geldi. Bahçeli; "CHP ile ortak aday göstermeyiz. Kendi adayımızı gösteririz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun teklifine Bahçeli'den ret!

Cumhurbaşkanlığı adaylıkları konusunda kulisler ve ittifak senaryoları canlandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Köşk için ortak aday teklifine MHP'den olumsuz yanıt geldi. Kılıçdaroğlu'nun "Adayda uzlaşırsak işbirliği olabilir" sözlerine, MHP lideri Bahçeli olumsuz yanıt verdi.

CHP ile ortak aday göstermeyiz. Kendi adayımızı gösteririz. Aday gösterirken de ‘soldan da oy alabilecek’ birini aday gösterme konusunda hassasiyet gösteririz.

Bahçeli Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olası adayını tarif ederken kullandığı "dil bilen, dünyada tanınan" kriterlerine de tepkili yaklaştı.

Kılıçdaroğlu,”Dil bilen, dünyada tanınan” diyerek Kemal Derviş’i tarif ediyor. Ülke yönetiminde dil bilmesi gerekmeyen tek kişi Cumhurbaşkanı'dır. Tüm ülkelerin cumhurbaşkanları dil bilseler de sadece kendi dillerini konuşurlar. Dil o kadar önemliyse simultane çeviri bürosundan aday seçsinler.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin uzlaştığı tek isim, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oldu. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı "Sivil biri olmalı" diyerek Başbuğ'un adaylığına olumsuz baktığını belli etti. Bahçeli'de bu konuda CHP lideriyle aynı görüşte.

Başbuğ, Erdoğan için en kolay lokmadır. Hakkında hapis kararı var. İkinci turda hapse atarlarsa ne olacak? Erdoğan rahat seçilir.

ulusalkanal.com.tr

chp mhp kılıçdaroğlu devlet bahçeli