Hamas 10 İsrail askerini böyle öldürdü

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’in kuzeydoğusundaki Nahel Oz üssüne düzenlenen operasyona ait olduğunu iddia ettiği görüntüleri yayımladı. Hamas'a göre bu güne kadar ölen İsrail askerinin sayısı 110'nun üzerinde... İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eski danışmanı İsrail'in "durumu denetim altında tutamadığını" belirtti.

Gazze'de İşgal girişiminde bulunan İsrail Ordusu'nda Hamas'ın direnişi nedeniyle zorlanıyor. Hamas'ın iddiasına göre bugüne kadar 110'nun üzerinde İsrail askeri öldü, yüzlercesi de yaralandı. İsrail tarafı ise bu güne kadar 53 askerinin öldüğünü açıkladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzetin Kassam Tugayları bir İsrail üssüne yönelik operasyon görüntülerini servis etti. Hamas'ın iddiasına göre bir grup İsrail'in Kuzeydoğusundaki Nahel Oz bölgesindeki bir askeri üsse baskın yaptı.

Video'da bir İsrail askerinden ele geçirildiği anlaşılan makine tüfek gösterildi. İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıkalamda söz konusu operasyonda 10 İsrail askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

İsrail askeri sözcüsü Peter Lerner de 28 Temmuz günü paylaştığı twitter iletisinde "Tüneller aracılığıyla Gazze'nin kuzeyinden İsrail'e sızma eylemi gerçekleştirildiğini" kabul etmişti.

Operasyonlarda zorlanan İsrail Ordusu, Gazze üzerinde gerçekleştirdiği bombardıman sırasında iki uçağını kaybetti. Vurulan bir F-16, üsse güçlükle döndü. Uçakların fotoğrafları Hamas tarafından basına sızdırıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Tümgeneral Yaakov Amidmor'un hazırladığı bir rapor İsrail'in cephedeki durumunu ortaya koydu. Netanyahu'nun eski danışmanı; "İsrail durumu denetim altında tutamıyor, sürükleniyor, bu da son haftaların en zor göstergesi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

israil Baskın asker hamas İzzeddin Kassam Tugayları