Antalya'da kuvvetli yağışın ardından hasar tespiti başladı

Antalya'da kuvvetli yağışın ardından hasar tespiti yapılıyor. Taşkın, heyelan, sel ve su baskınlarına neden olan kuvvetli sağanak, sabah saatlerinde etkisini azalttı. Bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Antalya'da kuvvetli yağışın ardından hasar tespiti başladı

Kuvvetli yağışın, taşkın, heyelan, sel ve su baskınlarına neden olduğu Antalya'da, hasar tespit ediliyor.

Kent merkezi ve ilçelerde gök gürültülü kuvvetli sağanak seralarda ve meyve bahçelerinde hasara yol açtı. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış sabah saatlerinde etkisini azalttı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması başlatıldı.

Kesin zararın tespit edilmesi için suyun tamamen çekilmesi gerek. Üreticiler de ekiplerin hızlanması ve ürünlerinin çürümemesi için ekim alanlarındaki suyu tahliye etmeye girişti.

Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, bazı derelerin taşması sonucu seraların sular altında kaldığını söyledi. Manavgat ve Gazipaşa ilçelerinde yaklaşık 500 dönümlük serada hasar oluştuğunu belirtti. Hasat dönemindeki bazı ürünlerin de sağanaktan zarar gördüğünü ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kriz masası oluşturuldu. 150 personel farklı noktalarda su tahliye çalışmaları yapıyor. Muratpaşa ilçesinde ekipler, sel ve su baskınları yaşanan 60 noktada tahliye çalışması yaptı. Ermenek ve Güzeloba mahallelerinde baskın sonucu evleri kullanılamayacak hale gelen 81 kişi, ekiplerce kurtarıldı. Yurttaşlar, Kızıltoprak Kız Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

Meteoroloji yetkilileri, Pazartesi gününe kadar bölgede yağış beklenmediğini bildirildi.

antalya meteoroloji sağanak yağış